A League of Legends történetének egyik legkellemetlenebb hibája ütötte fel a fejét, a középpontban Poppy és a Hexflash áll.

Rettentően nehéz tökéletes videojátékot csinálni, hát még úgy, hogy ha kéthetente új tartalommal tömjük meg a klienst. A Riot Games összességében szerintem jó munkát végez a League of Legends karbantartásával, de néha-néha még így is becsúsznak kisebb-nagyobb hibák. Néhány hete Kaynt kellett pár napig pihentetni egy global bug miatt, de okozott már Ornn is kellemetlenséget sokaknak. Utóbbinak a W hibáját például sokan előnyszerzésre használták, amit a Riot 3 éves eltiltással honorált.

Bizony, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan kellene egy képességnek működnie, de egy hiba miatt látjuk, hogy valami az igazi, mégis előnyszerzésre használjuk, az szabálysértésnek minősül. Ezt hívjuk röviden exploitnak. Ornn hibája egyértelműen exploit volt, az ő nyomdokaiba lépett most Poppy, akivel szintén azt játssza a kiadó, amit a kováccsal. Ha aktívan használod a hibát, bizony hosszú időre elmeszelnek.

 

Vandiril videót is készített a jelenségről, s maradjunk annyiban, hogy a játék története során eddig nem sok ehhez hasonlót láttunk. Dark Harvest, Hexflash és Poppy kell a furcsa játékhiba előidézéséhez, ha pedig sikerrel jártunk, gyakorlatilag ajándék killeket kaphattunk a hőssel. Persze mindez rettentően feltűnő, ugyanis emberek több száz killt halmoztak fel pár perc alatt, a Riot Games pedig ezt könnyedén visszakövetheti. Akik ezzel a metódussal másztak ranglétrát, most egy jó ideig biztosan kényszerpihenőre lesznek utalva, valószínűleg több évre.

Rendben, ezeket a játékosokat megbüntette a kiadó, de mi van azokkal, akik elszenvedték a hajmeresztő Poppy exploitot?

Bizonyos esetekben – megjegyzem hibásan – intentional feedingért még bannolták is őket, a rendszer automatikusan elgázolta őket a szörnyű KDA miatt. Nagy valószínűséggel hosszútávon ezt majd kompenzálják, de elég kellemetlen, hogy azután, hogy vakulásig csalták őket, még ők kapnak egyből büntetést.

A Hexflash rúna már kikerült a játékból, a Riot Games aktívan dolgozik a hiba javításán.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×