A Blizzard szerint az automata szoftvereket használó fiókok rengeteg gondot okoznak a World of Warcraft Classic-ban. Sajnos a banhullám is jó üzlet a szoftverkészítőknek.

Ahogy arról a Blizzard saját fórumán beszámolt: nemrég több mint 74000 World of Warcraft Classic fiókot tiltottak ki a játékból. A fejlesztők szerint ezek nagy része bot volt, vagyis nem tényleges játékosok voltak, hanem automatizált karakterek a gyűjtögetéshez és mob öléshez.

Annak ellenére, hogy természetesen az ilyen automatizálási eszközök használata sérti a WoW szabályzatát, sokan előszeretettel használják őket, mivel az felgyorsítja az előrehaladást. A botok viszont a közelmúltban sok gondot okoztak a játékosok számára, így a téma egyre többször került elő a fórumon.

A Blizzard eltökélt célja volt tehát, hogy kezelje a problémát, és bár rengeteg ilyen fiókot kitiltottak most, mindenkit arra figyelmeztettek, hogy az ilyen szoftverek kereskedelme valószínűleg nem ér véget.

Kép forrása: Blizzard

„A pénzkeresés miatt az ilyen szoftverkészítők óriási erőfeszítéseket tesznek az érzékelőrendszereink megkerülésére” – írta a Blizzard.

A Blizzard azt is elismeri, hogy a kitiltott fiókok új üzleti lehetőséget teremtenek a szoftverkészítők számára, hiszen ilyenkor sokan újat vásárolnak. Jelenleg egyébként az is nehézség, hogy megkülönböztessék a valódi játékost a nem valóditól.

„Igen, vannak olyan esetek, amikor egy valós játékos tűnik botnak valaki számára. Sőt olyan is előfordult már, hogy valaki tiltást kapott, majd más fiókkal visszatért ugyanúgy automatizált rendszerrel. Megértjük, hogy ez dühítő” – írták.

A World of Warcraft Classic még ma is az egyik legnépszerűbb játékok egyike, annak ellenére, hogy a kezdeti hype már lecsengett. A rengeteg bot-fiók pedig tönkre teheti a tisztes játékosok élményét.

Te is szoktál találkozni automatizált fiókkal a játékban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×