Valószínűleg még a legolcsóbb PS5 sem lesz ellenfél árban az Xbox Series S számára. A Microsoft megnyerheti az árversenyt.

Jól tudjuk, hogy mi a Microsoft stratégiája a következő generációs konzolok esetében. Az cég ugyanis jelenleg arra vár, hogy a Sony nyilvánosságra hozza a PS5 konzol hivatalos árait. Ők ezek alapján szabják majd meg az új Xbox konzolok árait, hogy mindenképp megnyerjék az árversenyt.

Ez nem holmi pletyka, hiszen korábban az Xbox konzol egyik fejlesztője, Jason Ronald azt mondta: a csapat kész változtatni az Xbox konzol árán annak érdekében, hogy az olcsóbb legyen, mint a PS5.

Nemrég persze a Sony több bejelentést is tett a PS5 konzollal kapcsolatban, ám a hivatalos árát még nem tették közzé. Közben szivárgások alapján megtudtuk, hogy a PS5 egy-egy változatáért nagyjából mennyit kell majd fizetünk. A PS5 Digital Edition változata nyilván valamivel olcsóbb lesz, mint a lemezmeghajtós verzió. Ennek ellenére a Microsoft állítólag egy olyan ajánlattal készül, amit a Sony semmiképpen nem tud felülmúlni – írja a BGR.com.

PS5 – Kép forrása: Sony

A jelek szerint 499 eurót fognak kérni az 1 TB-os SSD-vel szerelt PS5 verzióért cserébe, azaz jelen árfolyam mellett 172 ezer forintra fog rúgni a PS5 ára. Amennyiben pedig nincs szükségünk a meghajtóra, úgy spórolhatunk 100 eurót, így ebben az esetben 399 eurót, vagyis 138 ezer forintot kell majd leszurkolnunk a digitális kiadásért.

Az Xbox Series X olcsó változata, az Xbox Series S viszont fele annyiba kerülhet majd, mint a PS5 digitális változata.

Xbox Series S – Kép forrása: Microsoft

A hír állítólag bennfentesről származik, aki Eastmen néven ismert a neten. Eastmen szerint az Series S nem csak lényegesen kisebb lesz, mint az Series X (hiszen például nem rendelkezik Blu-Ray meghajtóval), de ugyanazokat a funkciókat támogatja, mint a Series X.

„Úgy gondolom, hogy ha a Sony PS5 500/600 dollárba kerül, akkor a Microsoft a Series S-t 200, a Series X-et 400/500 dollárért kínálja majd” – mondta Eastman.

„A Microsoft az esetleges veszteségeket magasabb játékmennyiséggel és több előfizetéssel próbálja majd visszahozni. Az árazás attól is függ, hogy mit tesz a Sony. A Microsoftnak nem kell irreálisan magas összegért adni a konzolt, ha a Sony magasabb árat kér” – tette hozzá.

De miért lesz ilyen olcsó a Series X?

A bennfentes azt is elmondta, hogy a Microsoft eltökélt célja, hogy ők legyenek a játék-streaming Netflix-e. Az olcsó Series S pedig sokak számára kínálhat lehetőséget a felhőalapú játékhoz.

„Úgy tudom, hogy a terv az, hogy minden második hónapban kijöjjön egy AAA-s játék az Xbox Studios-tól, hogy az emberek ne mondják le az előfizetést”– mondta. Ezenkívül a Microsoft állítólag további öt stúdiót vásárol, és tárgyalásokat folytat a Warner Bros-szal.

Sajnos ezen információk egyike sem megerősíthető, de azért nem elképzelhetetlen, hogy a Microsoft ilyen típusú stratégián dolgozik. Az Xbox igazgatója, Phil Spencer korábban azt mondta, hogy a Sony valószínűleg nem a legnagyobb fenyegetés a Microsoft Xbox tervei számára. Az olyan cégek, mint az Amazon és a Google olyan felhőalapú játékélményt nyújtanak, ami sokkal nagyobb konkurenciát jelent az Xbox számára.

Ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy egy 200 dolláros, teljesen digitális Xbox, egész jó ajánlat lehet. Ez nagyjából 61 ezer forint. Te vennél ennyiért Xbox Series S-t?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×