A koronavírus-járvány és további hátráltató tényezők ellenére is tartja a terveket az AMD, még idén, 2020-ban megjelenik a harmadik Ryzen generáció.

Egyre több pletyka látott napvilágot az elmúlt napokban azzal kapcsolatban, hogy az AMD nem fogja tudni tartani a korábbi terveit. A találgatások szerint a „Zen 3” generációs Ryzen processzorok a tervezett idei megjelenés helyett már csak jövőre kerülnek a boltokba. Nem csak járvány állt a híresztelések mögött, arról is olvasni lehetett, hogy nem szeretnének a Ryzen 3000XT-nek házon belüli versenyt csinálni.

A Zen 3-ról hivatalosan is lehullott a lepel, az AMD pedig világossá tette, szó sincs késésről. A cég kommunikációjáért felelős személyek megerősítették, a pletykák pontatlanok és alaptalanok.

Korábban voltak találgatások arról is, hogy esetleg a Zen 3 már 5 nanométeres technológiával lesz gyártva, ez azonban szintén megcáfolta az AMD. Bár erről nem érkezett külön közlemény, egy frissített roadmap teljesen világossá tette, hogy egyelőre nincs úton 5 nm-es processzorcsalád.

Ti terveztek új processzort vásárolni még az idén?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×