Beköszöntött a Fortnite új szezonja, ami azt jelenti, hogy van mihez újból hozzászokni. Új pálya, új lehetőségek, na meg teljesen új fegyverek érkeztek.

A reggeli órákban, egészen pontosan 8 órakor elkezdődött a Fortnite szerverek karbantartása. Az azóta már élesített szerverekre felkerültek a v13.00 tartalmak, vagyis végre elkezdődött a Chapter 2 harmadik szezonja. A pálya hatalmasat változott, legalább a felét ellepte a víz, ráadásul egy halom új POI is érkezett. S ha mindez nem lenne elég, a fejlesztők igencsak belenyúltak a játék metájába.

Kezdjük a régi visszatérőkkel. Újból elérhető a Hunting Rifle összes variációja, a P90 és a Bolt Action Sniper Rifle is. Ezek mellett Chug Jugokkal és Chug Splashekkel is ismét operálhatunk. Ha az eredeti Pump Shotgun volt a kedvenced, akkor most morzsolj el egy könnyet, ugyanis az viszont kikerült a játékból.

Jött viszont helyette más.

Megjelent a hónapok óta teaselt Charge Shotgun, ami a nevéből is adódik, szokatlan mechanikával rendelkezik. Minél tovább töltjük, annál nagyobb sebzést mérhetünk ellenfeleinkre. Összességében nagyon hasonló a Pumphoz, viszont ebből a töltés miatt több idő kicsikarni a halálos sebzést.

A Season 3 megjelenésével nem tűntek el a játékból a Boss karakterek, ahogyan a nyitható Vaultok sem. Ocean, Jules és Kit a hozzájuk tartozó, Henchmanekkel elárasztott területeken portyáznak, s ha legyőzzük őket, Mythic fegyverrel és a széfet nyitó kártyával jutalmaznak minket.

Ocean Mythic fegyvere egy felturbózott Burst AR, Jules egy Glider Gunt ad, míg Kit két fegyverrel is megáld minket. Az egyik egy Shockwave Launcher, amiből Shockwave gránátokat lőhetünk – antigravitációt okoz és messzire ellöki, akit eltalál -, a másik pedig egy spéci Charge Shotgun.

 

FireMonkey továbbá rábukkant egy Firefly Jar nevű új tárgyra is a forrásfájlok között, ami úgy fog működni, mint egy Molotov-koktél. A célterületet begyújtja, ami az ott tartózkodókat folyamatosan sebzi majd.

Óvatosan essetek neki a játéknak, érdemes kipróbálni az új fegyvereket, valamint a régieket is, ugyanis többnek változott a működése. A Burst például teljesen máshogy működik, mint az előző szezonban.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×