Az olasz League of Legends közösség kérése volt, hogy a Mafia skineknek találjanak más nevet a fejlesztők. A döntés mondjuk elég bénácska lett.

Olaszországban a mai napig jelen van a mafia az emberek életében. Persze itt nem olyan szintű bűncselekményekre kell gondolni, mint amit egy Mafia játékban láthattok. Arról sincs szó, hogy a mindennapi életben aktívan szerepet játszanának, ettől függetlenül azonban továbbra is komoly politikai problémát jelentenek a különböző illegális szervezetek.

Az olasz közösségnek természetesen ez érzékenyebb pont, a világ más pontjain nem érzik annyira át az emberek, hogy mit is jelent a szó: Mafia.

„Az olasz játékosaink kérése volt, akikben nem kelt jó érzést a Mafia kifejezés.”

Mondta el egy Twitter posztban Jared Rosen, a League of Legends csapat egyik tagja. Felhívta a többi játékos figyelmét is, ez nem csak valami hiszti, hanem komoly kulturális probléma. Időről-időre előkerülnek hasonló dolgok, melyeket tudni kell a helyén kezelni.

Crime City?

Az odáig teljesen rendben van, hogy a csizmán élők miatt megváltoztatják a Mafia skineket, a Riot azonban nem éppen találta meg a legjobb megoldást. A Crime City sokak szerint inkább hangzik egy Lego csomagnak, mintsem egy LoL skin családnak.

„Syndicate, Mobster, Gangster, Noir, hell, vagy akár csak a „Crime” sokkal jobban hangzik, mint a Crime City.”

Ezt az Ale4444 nevű reddit felhasználó jegyezte meg, mi pedig totálisan mögé is tudunk állni. A Crime City fantáziátlan és olcsón is hangzik, miközben egy Noir Jinx vagy Miss Fortune kifejezetten hangzatos lehetett volna.

Reménykedjünk benne, hogy nem végleges döntés a név a Riot részéről és ha már a közösség hatására van az egész, hajlandóak további engedményeket tenni.

Szerintetek mi lenne a tökéletes név a Mafia skineknek?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×