A legnagyobb szervereket túlterheléses DDoS támadással küldték padlóra a hackerek.

A Downdetector adataiból jól láthatjuk, hogy tegnap komoly gondokkal küszködtek a legnagyobb szolgáltatók. A legnagyobb alatt pedig nem csupán pár szolgáltatót értünk, hanem egész pontosan 18 szolgáltatás akadozott a délutáni és esti órákban.

Többek között a Facebook, a Facebook Messenger, a YouTube, de még az Epic szerverei is kaptak abból a világméretű DDoS támadásból, amit a tengerentúli hackerek intéztek főként az Egyesült Államok ellen. Persze mivel mindannyian használjuk ezeket a szolgáltatásokat, így a hatása szerte a világban érződött.

Az Anonymous szervezet szerint ez volt az eddigi legnagyobb DDoS támadás az Amerikai Egyesült Államok történetében.

Ennek megfelelően Donald Trump is rengeteg kritikát kapott a kiberbiztonsági szakértők munkája miatt.

 

A szakértők is vitatkoznak a módszeren, de valószínűleg a DNS vagy a BGP (Border Gateway Protocol) eltérítéses technika segítségével vágták a földhöz a nagy szolgáltatókat. A különbség, hogy amíg az előbbi esetén a DNS rekordokat írják át, addig az utóbbinál az átjárók útvonalát módosítják. Az eredmény viszont azonos: a hálózat elérhetetlenné válik, így a felhasználók nem tudnak hozzáférni az adataikhoz.

A hackerek továbbra is próbálkoznak / Kép: leet.hu @digitalattackmap.com

Noha mára már sikerült rendbe hozni a rendszereket, a támadásokkal továbbra sem álltak le. Ennek megfelelően lassulások előfordulhatnak, viszont remélhetőleg már nem lesz teljese leállás.

Egy rövidebb lista a nagyobb szolgáltatásokkal, amelyek érintettek a támadásokban:

» T-Mobile
» MetroPCS
» Verizon
» Facebook Messenger
» Instagram
» AT&T
» Instagram
» Facebook
» Twitch
» Sprint
» U.S. Cellular
» Comcast
» Consumer Cellular
» Fortnite
» COX
» SimpleMobile
» Cricket
» YouTube

Forrás: anewspost

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×