Tech/Tudomány

Már előrendelhető a Windows 11, pedig a Microsoft még be sem jelentette

Az utóbbi időben már nem futószalagon jönnek az újabbnál újabb operációs rendszerek (bezzeg a ’90-es években). Ennek megfelelően sokaknak hiányérzete van, emiatt egyre több pletykát hallhatunk a Microsoft titkon tervezett nagy dobásairól. Ezúttal is hasonlóról van szó, viszont egy webshop már pénzt is szed a pletykáknak köszönhetően.

Az oldalukon ugyanis előrendelhető a Windows 11 Home verziója, pedig a Microsoft még be sem jelentette, hogy egyáltalán dolgoznának rajta.

Persze tudjuk, hogy az összeesküvés-elméletek esetén kevesebb is elég, elég ha visszagondolunk a Bill Gates-koronavírus vagy az 5G – koronavírus teóriákra.

Azt viszont nem tudom, hogy ki fizetne ki látatlanban 175 eurót (~60 ezer forintot) egy be sem jelentett operációs rendszerért. A Softwarekeep weboldalán ugyanis ennyiért lehet előrendelni a szoftvert. Az esetről beszámoló Betanews újságírója felkereste a weboldal üzemeltetőit, hogy mégis honnan veszik az infót, amire azt a választ kapta, hogy a Microsoft oldalán megtalálja. Persze ott semmit nem talált, ezek után az áruház azt állította, hogy belsős információkról van szó, a hivatalos bejelentés július 1-én érkezik majd.

Ez azért furcsa, mert a Microsoft külön kiemelte, hogy a Windows 10 esetén egy hosszabb életciklussal kell számolni, ami azt jelenti, hogy folyamatosan fognak érkezni a frissítések a rendszerhez. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy egy jó ideig nem fognak kiadni új operációs rendszert.

A Windows 11-es URL még él, de sajnos 404-re vezet

Miután nagyobb hírverést kapott az ügy, a Softwarekeep visszatáncolt és tájékoztatták a Betanews-t, hogy csupán elírást történt. Ezzel szerte is foszlott a Windows 11 iránti lelkesedésünk, de remélem senki sem fog álmatlanul forgolódni az eset miatt.

DV

Korábbi cikkek

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

54 perc telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

1 óra telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

15 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

15 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

15 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

16 óra telt el azóta...