Jamppi, aki egy korábbi VAC ban miatt jelentős károkat szenvedett el karrierjében, be akarta perelni a Valve vállalatát. Sajnos azonban rossz céget talált meg. Epic fail.

Ahogy arról még március végén beszámoltunk, a finn származású Elias Jamppi Olkkonen bepereli a Valve-ot egy korábbi VAC ban miatt. Szerinte az ugyanis komoly károkat okoz a karrierjében.

Jamppi szerint egy régebbi accountjára kapott vac tiltás miatt nem jött össze 2019-ben, hogy az OG-hoz igazoljon. A játékos még 2015-ben, 14 éves korában vásárolt egy második CS:GO-t, hogy egy barátja is tudjon játszani velük. Az esemény után ezt a profilt el is adta barátjának, később ez az eladott profil lett bannolva.

Jamppi természetesen kapcsolatba lépett a Valve-al, ők azonban azt mondták, hogy nem fogják tisztára mosni a nevét. Ettől kezdve nem játszhatott semmilyen hivatalos Valve által támogatott eseményen sem. Megindult tehát a pereskedés.

Most kiderült: Jamppi rossz céget perelt be a VAC tiltás kapcsán.

A most 18 éves játékos azt reméli, hogy a tiltás feloldása után újra játszhat versenyeken. Persze ezen túlmenően még 268 ezer eurós kártérítést is követel. Ez nagyjából 92 millió forint, szerinte ennyitől esett el a jogtalan büntetés miatt. Jamppi ugyanis a Valve GmbH-t perelte be, nem pedig a Valve Corporationt. A Valve Corp. az 1996-ban alapított társaság, amely a CS tulajdonosa és fenntartója. A Valve GmbH viszont egy 2016-ban alapított leányvállalat.

Kép forrása: TheGamer

Éppen ezért nemrég a Valve GmbH visszautasította a keresetet, mondván azt „rossz társaság ellen nyújtották be”, ráadásul „megalapozatlanul”. A Valve GmbH ugyanis a gyártásra és technológiára összpontosító leányvállalat, tevékenysége nem terjed ki a Valve által készített játékokra. Semmilyen módon nem birtokolja vagy kezeli a CS-t, vagy annak licenceit.

A cég ráadásul a szóban forgó 2015-ös VAC tiltás idején még nem is létezett.

Mivel a Valve GmbH székhelye Németországban van, és Finnországban nem folytat üzleti tevékenységet, így a kerületi bíróságnak nincs is joghatósága az ügy elbírálására. Ezenkívül a társaság szerint a 268 ezer eurós kártérítési igény megalapozatlan. A társaság ugyanis nem felelős azért, hogy a harmadik fél (OG) nem kötött vele szerződést – írja az Ilta-Sanomat nevű finn lap.

Jamppi keresetét tehát egy az egyben visszadobták. A jelenlegi ENCE játékos továbbra sem vehet részt CS:GO Major bajnokságon.

Szerinted Jamppi folytatja a pereskedést?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×