Bizonyára elgondolkoztál már azon, hogy ha olyan jól értesz a PC-hez, akkor miért ne élhetnél abból, amit szeretsz? A tanulás is lehet videojáték.

Gamerként bizonyára nap, mint nap foglalkoztatnak a különböző informatikai témák. Most, hogy a karantén és a járványhelyzet miatt szinte minden nyári programot töröltek, talán épp itt az ideje, hogy bővítsd tudásodat, és olyan achievementeket szerezz, aminek aztán később gyakorlati haszna is lesz.

A videojáték-rajongók gyakran kezdenek el akár hobbi szinten foglalkozni hardverekkel vagy szoftverekkel. Talán már eszedbe jutott, hogy milyen menő lenne programozóként alkotni, sőt akár el is helyezkedni a szakmában. Persze, ahogy egy játékmechanika elsajátításához, úgy egy-egy IT szakirány megismeréséhez is tanulni kell. Néha viszont nagyon nehéz eldönteni azt, hogy pontosan milyen terület áll jól neked, miben érzed otthon magad.

Most egy olyan lehetőséget kínálunk neked, amihez nem is kell kimozdulnod otthonról. Ha van némi időd két game között, akár profi programozó is válhat belőled.

Hogy működik a szintlépés?

Természetesen, ha megfelelő skillfát akarsz magadnak építeni, megfelelő engine is kell. A Codecool Magyarország egyik vezető programozó iskolája, amely immár 3 országban 5 campuson képez junior programozókat.

Itt ráadásul minden player a való életből vett példákon keresztül, projektekben dolgozva sajátítják el a tudást, melynek célja, hogy a való élet problémái ne jelentsenek kihívást. Ne felejtsd el, hogy az IT-szektor nem csupán a programozásról szól, sokkal színesebb annál. Rendkívül sokféle képességet, készséget lehet kamatoztatni a különböző IT-szakmákban.

Tévhit: Hülye vagyok a matekhoz, így esélyem sincs

Sokan azért tartanak az informatikai képzésektől, tanfolyamoktól, mert az él bennük, hogy annak alapfeltétele az erős matematikai véna megléte. Ezt a hiedelmet most bátran engedjük el! A Codecool képzései azok számára is bátran ajánlhatók, akiknek nem a matematika a kedvenc tantárgyuk. A Codecool-nál mindenféle IT-előképzettség nélkül 3-4 hónap tanulással IT-szakmához juthatsz, mindezt pedig a világ bármely részéről, online.

Elérhető classok

A 3-4 hónapos rövid kurzusok az IT egy-egy szegmensére fókuszálva nyújtanak szakmai képzést. Mindegyik kurzus heti átlag 30 óra elfoglaltsággal jár, és középfokú végzettséggel (érettségi), illetve középfokú angol nyelvtudással lehet jelentkezni rájuk.

Frontend fejlesztő: négy hónapos, online frontend fejlesztő kurzus során megtanulható, hogyan lehet nulláról működő weboldalakat, komplex webalkalmazásokat építeni.

IT-projekt menedzser: Izgalmas digitális megoldásokhoz nem csak fejlesztők, tesztelők kellenek, hanem olyanok is, akik összefogják az ő munkájukat. A három hónapos, online kurzus során a hallgatók megtanulják, hogy miként koordinálják a fejlesztői csapat munkáját a termékmegvalósítás fázisában, hogyan segítsék jól a csapatot az erőforrásokkal való gazdálkodás terén és mindeközben hogyan tartsanak kapcsolatot a megrendelőkkel.

A program keretében részletesebben is megismerhetik a népszerű agilis SCRUM munkamódszertan kereteit és a hozzá kapcsolódó vezetői szerepek tartalmát.

Cloud adminisztrátor: a weboldalak, alkalmazások, amiket rutinszerűen használunk nem a saját eszközeinken vannak, hanem a “felhőben”. Attól ilyen gyorsak, könnyen elérhetőek bárhonnan a világból, mert egy ún. “felhő infrastruktúrára” épülnek, amit akár egy böngészőből is könnyen lehet menedzselni. A Codecool három hónapos, online képzésén a diákok megtanulják azokat a koncepciókat és technológiákat, amelyekre a legelterjedtebb alkalmazások is épülnek, a legnépszerűbb felhőszolgáltatók használatával (Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud). Belépőszintű felhő infrastruktúra menedzselési és üzemeltetési készségre tesznek szert, alapszintű hálózati ismereteket szereznek és képessé válnak webes-és mobilalkalmazások támogatására.

Szoftvertesztelő: A három hónapos online kurzus résztvevői megismerkednek a szoftvertesztelés alapjaival, megtanulják, mit jelent a teszttervezés és a tesztelési életciklus kezelése a gyakorlatban. Mindezt modern eszközök segítségével és agilis (modern szoftverfejlesztési és projektmenedzsment) módszertani alapokon.

E-kereskedelmi programozó: három hónapos online kurzus alatt a hallgatók elsajátíthatják a legnépszerűbb webshop-keretrendszerek (ShopRenter, Shopify, WordPress, stb) használatát, amelyek segítségével könnyen fognak tudni online áruházakat építeni, vagy menedzselni. Ezen felül megtanulják az e-kereskedelmi iparág alapszintű adatelemzési és analitikai elemeit, valamit a webshopok sikeres működtetéséhez szükséges marketing eszköztár (Google- és Facebook-hirdetéskezelés, hírlevelek, blogkészítés, stb.) alapjait. Olyan piacképes szakmát szerezhetnek így, amellyel vagy saját webshopjukat építhetik, vagy nagy kereskedőcégek digitális osztályain kaphatnak állást.

Feladatautomatizálás Pythonnal – a programozás alapjai: A három hónapos kurzus résztvevői megismerkednek a szoftverfejlesztés alapjaival, és erre építve megtanulják, mit jelent automatizálni egy feladatot. Elsajátítják a tömeges fájlkezelést, adattisztítást nagy adathalmazon, weboldalak automatikus feldolgozását és képesek lesznek az internetről letöltött nagy mennyiségű adat feldolgozására is.

Ha pedig annyira belelendültél a játékba, hogy tovább is folytatnád, 12 hónap alatt full-stack fejlesztő válhat belőled. Ráadásul amiatt sem kell aggódnod, hogy full kezdőként el tudsz-e majd helyezkedni az IT-szektorban, mert a Codecool állásgaranciát vállal a résztvevőknek. Eddig már több mint 600 junior programozónak találtak munkát itthon.


https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×