Bizony néha a hibák is jelenthetnek előnyt egy online játékban. Sajnos a Warzone-ban is felütötte most a fejét egy kellemetlen exploit.

Rettenetesen nehéz egy folyamatosan frissülő játékot hiba mentesen tartani. A szakmában már elterjedt az a kifejezés, hogy „spagetti-kód” ez pedig többnyire azon játékok forrásfájljai között jelenik meg, ami rendszeresen módosítva, frissítve van. A Call of Duty: Modern Warfare is ilyen, a játék könyvtára csak nő – csak nő, s a fejlesztők az istenért sem szeretnék emészthetővé tenni a káoszt. Ezúttal is átlagosan 80 gigányi új tartalmat gyömöszöltek bele a kliensbe az új szezon érkeztével. Nem csoda, hogy a megjelenés után néha meg-megőrül a játék.

A Warzone játékosok az egyik hibát azóta el is kezdték tömegesen használni, bár papíron ez talán nem a legjobb döntés. Az ilyen jellegű játékhibákat, amiket előnyszerzésre használnak a felhasználók, exploitnak hívjuk, s a fejlesztők többnyire bannal honorálják. Így bárki olvassa is a cikket, ez amolyan figyelemfelkeltés, nem pedig felkérés keringőre. Ha látjátok az esetet, inkább jelentsétek mint, hogy ti is beállnátok a sorba.

A Warzone-ban normál esetben csupán két fegyverünk lehet, így minden körben komolyan át kell gondoljuk a stratégiánkat, mert nem használhatunk minden fegyverkategóriát egyszerre. Silent Nine, egy videós tartalomgyártó viszont az új szezonban rájött arra, hogy hogyan csinálhat kettőből hármat. Ehhez nem kell más, mint egy Custom Loadout, amiben megtalálható a Riot Shield, egy ATV (vagy helikopter), na meg hogy Solo  módban játsszunk.

https://www.youtube.com/watch?v=H7v_2FJbHkE

 

Ennél részletesebben nem írjuk le az exploit előidézését, a fent linkelt videóban mindenki megnézheti magának Silent Nine tolmácsolásában. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy ez szabályszegésnek minősül, így mindez tényleg csupán figyelemfelkeltés gyanánt tekinthető hírértékűnek.

Remélhetőleg az Infinity Ward felfigyel a szóban forgó hibára és mihamarabb orvosolják a helyzetet. Addig is óvatosan a párbajokkal, könnyen lehet, hogy a sniper és assault rifle lövések után egy rakéta is mellénk csapódik majd a napokban…

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×