Új fordulat az alaplapos balhé ügyében.

Nemrég új verziófrissítést kapott a HWInfo és ezen új funkciónak köszönhetően futótűzként terjedt el, hogy bizonyos Ryzen lapok alaposan kitolják az órajeleket és a feszültséget egyaránt. Ez utóbbi pedig jelentősen megrövidítheti a Ryzenek életét állítólag. Mára viszont a gyártó hivatalosan is reagált a vádakra, szerintük egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, mint az amilyennek tűnik.

Elkezdték vizsgálni a korábban említett jelentéseket, hogy meggyőződjenek azok pontosságáról. Ezen felül kijelentették, hogy a Ryzen processzorokban található egy úgynevezett „safeguard”, ami azért felel, hogy a külső források ne tudják kontroll nélkül felülírni a teljesítményt is befolyásoló tényezőket. Ez ugyanúgy alapórajel mellett is aktív, szóval nem kell attól félni, hogy az alaplapok teljesen átvennék az irányítást.

„Az első értékeléseink alapján nem gondoljuk, hogy a külső telemetria megváltoztatása az említett nyilvános jelentésekben leírt módon lényeges hatással lenne a felhasználói processzor hosszú élettartamára vagy biztonságára.”

Ezek alapján tehát nincs min aggódni. Persze érdemes kivárni az AMD tesztjeit is, aztán mindenki eldöntheti hogy melyik félnek hisz.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×