A kínai Visionox vállalat nemrég bejelentette, hogy végzett a képernyő-alatti kamerák fejlesztésével. Ez alapvetően változtathatja meg a mobilok külsejét.

Az okostelefonok előlapi kamerájának elhelyezése régóta nehéz kérdés minden mobilgyártó számára. A megoldást talán a készülék kijelzője alá illeszthető kamerák jelenthetik, melyek fejlesztésével a Visionox mostanra végzett.

Most úgy tűnik, sikerült kifejleszteni a képernyő alatti, „láthatatlan” kamerát.

A Visionox az egyik legnagyobb kínai OLED gyártó, amely olyan Xiaomi zászlóshajók számára biztosít kijelzőket, mint a Mi 10 és a Mi Note 10. A kínai média nemrég arról adott hírt, hogy a vállalat készen áll arra, hogy képernyő alatti kamerákkal lássa el a kijelzőket.

A technológia önmagában nem újdonság, hiszen az Oppo az MWC Shanghai 2019 keretein belül már bemutatott hasonló megoldást. Ezzel persze a kijelzőgyártóknak is kihívásoknak kell szembenézniük.

A Visionox szerint ez különféle fóliaanyagokkal lehetővé teszik a nagyobb átláthatóságot. Lehet, hogy a hardver új, de továbbra is szükség van szoftveres támogatásra. A cég állítása szerint annak algoritmusa kezeli a fényerőt, a színtartományt és a látószöget, valamint eltávolítja a tükröződést.

A kínai gyártó ezzel megannyi új technológiai megoldást tesz lehetővé, ami egyébként már készen áll a tömegtermelésre. Hogy a rendszert a piacon mi magunk is megkapjuk, már csak az kell, hogy az okostelefon-gyártók is bevezessék új készülékeikben.

A GSM Arena szerint várhatóan az év végén láthatunk belőle egy-két prototípust, az első konkrét kijelzők valamikor 2021 első negyedévében jelenhetnek meg.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×