Keresztül-kasul át van fűzve a profi CS:GO közösség különféle érdekekkel, bizonyos játékosok több csapattal is kapcsolatban állnak.

A HLTV információi szerint a VALVE záros határidőn belül tisztázni szeretné, hogy melyik játékosnak meddig is ér az érdekköre. A CS:GO-ért is felelős cég megunta az összeférhetetlenségeket, a novemberi Major eseményig kaptak határidőt az érintettek.

YeaH Gaming

Az egyik legforróbb téma a brazil YeaH Gaming esete. A dél-amerikai csapat tulajdonosai között ott szerepel Epitacio ‘TACO’ de Melo mellett Ricardo ‘dead’ Sinigaglia, azonban pillanatnyilag mindketten az MiBR-nál vannak.

Nincs más helyzetben a CS:GO egyik legnagyobb neve, Marcelo ‘coldzera’ David sem, ő szintén YeaH résztulajdonos, pillanatnyilag pedig a FaZe játékosa.

Azok, akik érintettek a YeaH-vel kapcsolatos összeférhetetlenségi ügyben, már nincsenek döntéshozói pozícióban a csapatnál. Ettől függetlenül viszont üzleti kapcsolat van az MiBR-ért is felelős Immortals Gaming Club (IGC) és a YeaH Gaming között.

Ennek értelmében az IGC egy előre meghatározott éves összeget fizet a YeaH Gaming-nek, hogy évente 2 játékosukat fixált összegért igazolhassák le.

 Christopher ‘GeT_RiGhT’ Alesund

Sokan tudják, hogy GeT_RiGhT évekig a NiP egyik legmeghatározóbb játékosa volt, neve szinte teljesen egybeforrt a nindzsákéval. Azt már kevesebben tudják viszont, hogy a svéd játékosnak részesedése is van a NiP-ben, így egy esetleges NiP – Dignitas meccsen komoly összeférhetetlenségről beszélhetünk.

A VALVE azt szeretné, hogy a novemberi Major versenyig GeT_RiGhT számolja fel a kapcsolatát a korábbi csapatával.

Tomi ‘lurppis’ Kovanen

Végül, de nem utolsó sorban lurppis is felszólítást kapott a VALVE-től. A finn játékos és CS:GO ezermester több organizációval is aktív kapcsolatban van. A liquipedia szerint lurppis egyszerre tölt be menedzseri szerepet az MiBR-nál és az Immortals-nál (egy érdekkör), miközben részesedése van az ENCE csapatnál.

A VALVE már a londoni Major előtt is tett lépéseket az ilyen érdekkapcsolatok tisztázásának irányába. Úgy tűnik, az akkori intézkedések nem voltak elegek, most sokkal aktívabban lépnek fel az üggyel kapcsolatban.

A következő Major november 9-én esedékes, az ESL One: Rio Major 2020 összdíjazása 2 millió dollár lesz.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×