Az elmúlt két évben egyszer sem történt ilyen az Astralis csapatával, nagyon hiányzik gla1ve és Xyp9x.

Az utóbbi évek egyértelműen az Astralis egyeduralmáról szóltak a profi CS:GO-ban. A dánok zsinórban három Majort nyertek eddig, összesen 4 Major győzelmük van. Természetesen mindkét statisztika rekordnak számít a profik között.

A rengeteg gyakorlásnak azonban meglett a böjtje, két alapemberük is kiégett az évek óta tartó tryhard közben.

Gla1ve és Xyp9x is kényszerpihenőre vonultak tehát, a helyükre Snappi és JUGi érkezett. A friss emberek azonban egyelőre nem tudták felvenni a világranglista élmezőnyébe évek hónapok óta szereplő Astralis tempóját. Érkezésük óta emiatt a teljesítmény is romlani kezdett, és a dánok olyan kénytelenek átélni, ami történetük során még soha nem esett meg velük.

Egymást követő két héten keresztül is lejjebb zuhantak a világranglistán:

  • Olyan persze eddig is történt már az Astralis-nál, hogy lefelé mentek a világranglistán, de mindig csak egy hétig tartott a zuhanás. Következő héten mindig megtartották azt a helyet, ahova visszaestek, vagy ismét elindultak fölfele. De két egymást követő héten még sosem estek lefelé, kivéve most.
  • Világranglista negyedikek is régen voltak már, legutóbb 2019 szeptemberében álltak ilyen alacsonyan.
  • Egy éve történt meg velük legutóbb az is, hogy egyszerre két helyet is veszítsenek a világranglistán. Most a másodikról a negyedik helyre zuhantak, legutóbb 2019 júniusában történt ilyen, akkor is a másodikról a negyedikre estek vissza.

Nem is csoda, hogy a játékosok a szurkolók türelmét kérik, amíg alkalmazkodni tudnak az új felálláshoz. Van még persze idő a Majorig, de a szurkolók aggodalma is érthető. Egyelőre tényleg nem jöttek be a cserék, nagyon hiányzik gla1ve és Xyp9x.

 

Reméljük a Majorig hátralevő 5 hónap elég lesz Snappi és JUGi beépítésére, vagy a korábbi csapattársak visszatérésére.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×