Megérkeztek a jogvédő követelések a platformra, újabb Twitch dráma a láthatáron.

Miután a YouTube-ot sikerült teljesen szétcseszniük, a jogvédők a Twitch platformján folytatják hódításaikat. A lila óriás most hétvégén temérdek e-mailt küldött ki, amiben felszólították a streamereket, hogy a töröljék azokat a régebbi videóikat, klipjeiket , amiben jogdíjas zenei tartalmak szólalnak meg.

 

A streamerek hamar kétségbe estek, ugyanis a nagyobb neveknél a több százezer klip sem ritka. Jelenleg pedig nem lehet egyszerre törölni a klipeket, így ez eltartana egy darabig.

Azt még azért hozzátették, hogyha valakinél továbbra is fennáll a szabálytalanság, akkor azért akár bannolhatják is az egész csatornát.

A Twitch a mai napon próbálta megmagyarázni a helyzetet. Azért történt mindez ilyen hirtelen, mert ők is a héten kapták a felszólítást, amit azonnal továbbítottak az érintett partnereknek.

 

Természetesen tisztában vannak ők is a nehézségekkel, amit a stremerek korábban említettek, emiatt dolgoznak egy automatizált rendszeren, amivel a folyamatot könnyebbé tehetik majd. Egyelőre erről nem tudunk többet, szóval remélhetőleg sikerül megoldani a problémát úgy, hogy többé ne legyen ebből jogi probléma.

Az viszont világosan látszik, hogy a copyrightos zenék kora a YouTube-hoz hasonlóan a Twitchen is lejárt. Ezek után nem csak elnémított részletek lesznek, hanem komolyabb következménye is lehet annak, ha valaki a kedvenc számait hallgatja játék közben. Köszönjük kedves jogvédők!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×