Többnyire kiváló munkát végez a Riot Games, ha a League of Legends felhasználói élményéről van szó. A rúnákon viszont van még mit csiszolni.

A League of Legends egyik legfontosabb játékelemei a rúnák. Ezek teszik lehetővé azt, hogy egy karaktert némiképp személyre szabjunk, egy adott szituációra felkészítsünk. Ha tudjuk, hogy dominánsak leszünk az ösvényfázisban, akkor a mérkőzés előtt a rúnabeállításoknál valószínűleg magunkkal fogunk vinni a meccsre egy Demolish-t, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb Turret Plate-et elhozzuk. De akár a Triumph-nak köszönhetően az igazán agresszív játékosok némiképp biztonságban is érezhetik magukat. Egy szó mint száz, ha valami nincs rendben a rúnáinkkal, könnyedén hátrányba kerülhetünk.

A baj csak az, hogy sokaknál előfordul, hogy az utolsó pillanatban, kapkodva állítgatják a képességeket. Sajnos az alapértelmezett rendszer sem segíti kellőképpen a játékosokat a döntésben, egy meglehetősen idegtépő mechanikát eszközölt a Riot Games. A megoldás ráadásul választható opcióként ott csücsül a kliensben, csupán az az érthetetlen, hogy miért nem ez az alapértelmezett beállítás.

Rune swapping is illogical from leagueoflegends

A fenti Redditre posztolt videóban jól látszik, hogy miről beszélünk. Sokaknak zavaró lehet, hogy az ágrajz folyamatosan csúsztatja a rúnákat az elsődleges pozícióba. Így pedig, ha mindent cserélnénk, könnyedén saját magunk alatt vághatjuk a fát.

A megoldás pofonegyszerű.

A rúnabeállítások felületének a bal alsó sarkában két ikon is látható. Az egyik kattinthatatlan, ugyanis azt a módot használjuk éppen, a másik pedig egy sokkal átláthatóbb, négyzetrácsos nézet. Valamiért a bonyolultabb, ágrajz-szerű módot állították alapértelmezettnek a fejlesztők, a másik mégis sokkal gördülékenyebb. A másik lehetőség esetében az összes variációs lehetőséget látjuk, s csak rá kell kattintanunk arra, amelyik rúnát szeretnénk a karakterünkön tudni. Még a profik is az alternatív rúnabeállításokat használják, pont azért, mert így sokkal kisebb az esélye a hibázásnak.

Érthetetlen, hogy miért létezik az illogikus verzió, az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy miért az az alapértelmezett. Ráadásul jól el van rejtve az átállításának lehetősége, így a játékosok túlnyomó többségének fogalma sincs arról, hogy egyáltalán létezik könnyebb verzió.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×