Nemrég az Overwatch Experimental módjában a Blizzard erőfeszítéseket tett azért, hogy Genji és Moira megfelelően balanszba kerüljön.

Nem sokkal azután, hogy a Genji és Moira változások tesztelése elindult az Experimental módban, a Blizzard fejlesztői elmondták véleményüket, tapasztalataikat.

A június másodikán indult Experimental módban több hős: Echo, Genji, Hanzo, Moira is kapott néhány változást. Ilyen módon mindegyikük szerepe kissé megváltozhat, bár ez inkább Genjire és Moirára igaz.

Nézzük, mi is változott.

Genji

Shuriken

General

  • A sebzés 28-ról 30-ra nőtt

Secondary Fire

  • A szórás 12-ről 9-re csökkent

Deflect

  • Az időtartam 1.5-ről 2 másodpercre nőtt
  • A Deflect mostantól manuálisan leállítható

Moira

Biotic Grasp

Primary Fire

  • A healing / másodperc 65-ről 70-re nőtt

Secondary Fire

  • A sebzés / másodperc 50-ről 40-re csökkent

Nem sokkal az Experimental mód, vagyis a fenti változások tesztelése után a Blizzard kifejtette, hogy a Genji változások közelebb hozzák azt az általános célt, hogy összhangba hozzák más, szintén mobilis burst damage hőshöz.

Ami tehát Genjit illeti, a Blizzard a tesztek után elégedettnek tűnik, így a változások szépen tovább vándorolhatnak az éles szerverekre.

Moirával azonban úgy tűnik, más a helyzet. A Blizzard ugyanis nemrég egy blogbejegyzésben úgy fogalmazott: nem elégedettek a változásokkal, így nem kerülnek be az éles szerverekre.

Az igazság az, hogy ez nagyon ritka helyzet. Eddig ugyanis nem igen fordult elő olyan, hogy egy tesztszerverre, vagy Experimental módba került változás ne élte volna meg az éles szervert. A fejlesztők ugyan mindig elmondják, hogy a teszt nem mindig vezet eredményre, de az utóbbi időben minden változás tesztelése sikeres volt.

„Sok belső vita és játékteszt során igyekeztünk megtalálni Moira helyét a játékban. Moira sebzése különösen erős, mert healeli őt és meglehetősen egyszerűen használható. Ebben a tesztben arra törekedtünk, hogy miként lehetne csökkenteni Moira sebzését, miközben megőrizzük az általános életerejét azáltal, hogy növeljük a másodpercenként gyógyulást. Már az elején bizonytalanok voltunk a változásokkal kapcsolatban, de akartunk adni egy esélyt a játékosoknak, hogy kipróbálják és véleményt mondjanak. Ez az Experimental mód szépsége” – olvasható a leírásban.

„A teszt után úgy gondoljuk, hogy még mindig nem értük el a kitűzött célt. A jövőben új változásokkal állunk elő.”

Nos tehát Moira változási a fenti formában nem kerülnek be az éles szerverekre. A jövőben pedig más módon próbálják meg balanszolni a karaktert.

Szerinted hogy lehetne jobb Moira?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×