A legújabb szabályváltozások óta már nem ez az első eset, hogy a nézők keményen betámadják a Twitch-et.

Április elején újfajta szabályozást vezetett be a Twitch a női streamerek dekoltázsára. A zavarba ejtően részletes és konkrét rendelkezések persze egyből szedni is kezdték áldozataikat, az első bannolásra csupán 4 napot kellett várni.

A vád túlzott erotika volt Mizzyrose esetében, aki túl sokat mutatott testfestő streamje alatt a Twitch szerint.

A probléma csak az volt, hogy a hölgy betartotta az újfajta szabályokat, nem villantott mellbimbót a streamben. Minden mást igen, de azt pont nem, így szigorúan véve akár jogos is lehetett a reklamáció. A közönség persze keményen támadta is a Twtich-et, mondván hogy ha már új szabályokat hoztak, ragaszkodjanak is hozzájuk és ne találjanak ki még újabbakat.

Aztán jöttek sorra a hasonló esetek, előbb Velvet, majd Amouranth esete miatt támadták a Twitch-et. Így érkezünk el mostani esetünkhöz, ForkGirl bannolásához.

 

A hölgy valóban minőségi munkáihoz kétség sem fér, fentebb látható legutóbbi két alkotása. Mellbimbó sehol, mégis repült a bannolás a csatornára. A streamer saját kommentje szerint „a mellkasom egészen addig nincs a streamben, amíg nincs rajta több réteg folyékony latex és festék.” Ez alapján tényleg elképzelhetetlen, hogy a tilosnak minősített bimbó-villantás összejöhessen. A rajongók természetesen itt is a streamer védelmére keltek.

A kommentek között számon kérik a Twitch által meghirdetett „mindent megindokolunk” programot, mellyel pont a jogtalan és téves bannolásokat akarták csökkenteni.

Az áprilisi kezdeményezés ennek fényében kezd egyre inkább feleslegesnek tűnni. És az egész helyzet kezd átmenni nevetségesbe. Eleinte jónak tűnt a szabály, mert szépen meghatározta, mit lehet és mit nem. De ha a Twitch úgy döntött, hogy ha a bimbó nem látszik, akkor minden más mehet, most már tartsák is be a saját szabályukat! Vagy adjanak ki újat, és döntsék el, mit nem akarnak látni a platformon!

Sokak szerint a legegyszerűbb az lenne, ha a testfestések egyszerűen lekerülnének a platformról. Gamerként mondjuk nem is igazán értjük, hogyan kerültek oda.

×