Máshogyan működik a japán Item Shop a Fortnite-ban, mint amihez globálisan hozzászokhattak a játékosok. Jól jönne egy ilyen lehetőség nekünk is.

A Fortnite közösség évek óta várja a vásárlás megerősítésének lehetőségét az Item Shopba. Ugyan ezt nem, de egy limitált ideig igénybe vehető Refund rendszert kaptak a játékosok. Nem lenne pedig olyan hatalmas munka implementálni a kívánságot, elvégre az opció már létezik, csak éppen egy specifikus régióban.

Bizonyám, a japán szervereken nem tudnak a játékosok véletlenül megvásárolni játékelemeket, az Item Shop ugyanis figyelmezteti őket minden egyes tranzakció előtt. Ez egyébként nem azért történik, mert a japán embereket jobban szereti az Epic Games, hanem azért, mert kulturálisan félreérthetők a jelzések a játékon belül.

Epic Games

A Fortnite-ban az X gomb lenyomásával kiválaszthatunk elemeket, a O gomb lenyomásával pedig visszaléphetünk az adott menüpontból, vagy elvethetjük munkamenetünk. Nos, japánban minden fordítva történik a mindennapokban. Az X mindig a nemleges választ jelenti, míg a O ugyan ennek pozitív ellentéte.

A kulturális összeegyeztethetetlenség miatt – na meg a törvényi szabályozások révén –  pedig nem tudott mást tenni az Epic, mint lefejleszteni a megerősítő ablakot az Item Shophoz.

Nem tudni, hogy globálisan miért nem vezeti be mindezt az Epic, bár sajnos lehet sejteni. A véletlen vásárlások is vásárlások a kiadó szemében. Így a három lehetséges Refund után minden félrekattintott termék ajándék az Epic Games számára.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×