A CD Projekt Red is az elnapolás mellett döntött.

A Sony után a CD Projekt Red is úgy döntött, hogy elhalasztják a júniusi nagy bejelentésüket, legalábbis addig, amíg nem csillapodnak az indulatok. Természetesen a George Floyd miatt kirobbant tüntetések állnak ezúttal is a háttérben.

Eredetileg június 11-én, az az jövő csütörtökön tartották volna a Night City Wire-re keresztelt online eseményt, amit most június 25-ére tettek át. Ennek megfelelően 3 hét van még hátra a Cyberpunk 2077 következő nagy eseményéig, ahol várhatóan már a végleges játékot pillanthatjuk majd meg első alkalommal.

kép forrása: https://images.hdqwalls.com/

Persze egyelőre még semmi sem biztos, a fejlesztők ugyanis szeretnek titokzatoskodni, de sokan épp emiatt gondolják, hogy valami nagy durranás készül a háttérben.

Miért is halasztanak?

Aki esetleg lemaradt volna a történésekről: a 46 éves George Floyd elhunyt egy rendőri előállítást követően. A középkorú férfi hiába kiáltott segítségért több alkalommal, a rendőrök mit sem törődtek ezzel és egyikük közel 10 percen keresztül térdelt a férfi tarkóján.

 

A kiérkező mentősök pedig már nem tudták megmenteni az életét. Az utóbbi időben amúgy is fokozott volt a hangulat, de ez tette fel az i-re a pontot. Az egész országban tüntetések és egyben zavargások törtek ki, a pár nap alatt több tüntető életét veszítette. Eközben Trump nemrég bejelentette, hogy mindent hajlandó bevetni a tüntetések megfékezése érdekében.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×