Döcögősen indul az új Volibear karrierje. A Riot Games már eszközölt is rajta egy hotfixet, ám ez még nem látszik meg a statisztikáin.

Nemrég megérkezett az éles szerverekre is Volibear VGU-ja. Az öreg freljordi isten új modellt és képességeket kapott, s így már sokkal inkább beleillik a játék aktuális stádiumába. Legalábbis külsőre, ugyanis a statisztikák alapján bőven átlagon alul teljesít.

A cikk írásának idejében 40,35%-os gyözelmi aránya van a karakternek Dél-Koreában. Jelenleg 54 topon is sűrűn használt hőst tartanak számon a League of Legends-ben, jelenleg ezzel az eredménnyel Voli az utolsó közülük. A VGU megjelenése előtt a One-Trick játékosoknak köszönhetően simán a Top 5-ben teljesített, persze a választási aránya nem volt az egekben. Az új Volibeart viszont sűrűbben választják, viszont szignifikánsan rosszabbul is teljesítenek vele.

A Riot Games ezt látva a héten már élesített egy hotfix buffot, ami némiképp stabilizálta a karaktert. A gond egyébként az, hogy teljesen mindegy mennyire erősítik a fejlesztők a karakter képességeit, alapvetően nehéz őt jó irányba építeni.

Jól kinéző, stílusos támadó képességei vannak, ám nem scale-el annyira jól, hogy a sebzést előnyben részesítő tárgyak kifizetődjenek rajta. Ha tankot építünk, akkor pedig a képességei nem érnek szinte semmit, a régi passzívja nélkül pedig az ellenfél támadásainak felfogására sem annyira használható. Rettentően hasonlít a játékstílusa Sett mechanikáira, ám a korábban megjelent Juggernaut annyival jobb minden téren jelenleg Volinál, hogy a freljordi karaktert nem igazán éri meg elhozni helyette.

Ez alapján sokan gondolhatják, hogy a dzsungelben jobban teljesít. Nos, a helyzet az, hogy a fák között jelenleg még rosszabb, mint topon. Itt csupán 39,98%-os győzelmi aránya van a koreai – a legkompetitívebb – szerveren.

A lehetőség megvan arra, hogy Volibear egy kiváló karakter lehessen, ám még hosszú út áll előtte. Valószínűleg pár cikluson keresztül csak buffokat fog kapni a fejlesztőktől.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×