A korábbi Twitch, ma már Mixer sztár, Ninja sem tudja tétlenül végignézni az USA-ban tomboló zavargásokat. A politikai rendszert okolja.

George Floyd halála volt az utolsó csepp az amerikaiak poharában. A rendőri brutalitás áldozatává vált férfi esete lavinát indított, ami egy tüntetés és – sajnálatos módon – zavargássorozathoz vezetett. Olyan nagy hatással van mindez a világra jelenleg, hogy a videojáték ipar is megérzi a nyomását. Sorra tolódnak el a játék, illetve nagyobb frissítés megjelenések, az Epic Games és az Activision-Blizzard is elhalasztotta az aktuális aranybányájuk új szezonjának premierjét. Arról nem is beszélve, hogy a „BlackLivesMatter” mozgalmat támogató Sony a PlayStation 5 bemutatóját is elnapolta.

Sorra hallatják hangjukat a témában a különböző tartalomgyártók. Közülük mostanában erősen kiemelkedik Ninja, aki egyre több politikát csepegtet közösségi média jelenlétébe. Leginkább a Twittert használja szócsövének, amin keresztül az USA rendszerét kritizálja, na meg támogatja a rasszizmus elleni mozgalmakat is.

 

Látszik, hogy van érzéke a politikához, ugyanis nem szűkíti le látókörét csupán a „BlackLivesMatter” támogatására. Az Infinity Ward a Modern Warfare esetében talán pont, hogy átesett a ló túloldalára, ők ugyanis már a játékon belül is a feketék egyenjogúságáért küzdenek. Holott tisztán látszik, hogy itt nem csupán egyetlen rassz megítéléséért kellene küzdeniük Amerika – na meg a világ – polgárainak, hanem az általános szegregáció ellen. Ninja az általános problémák ellen szólal fel, valamint ennek okán a jelenlegi, az USA államrendszere ellen:

 

Komoly feszültség szabadult rá a világra George Floyd halála után, aminek akkora hatása volt, hogy a gamer világot is érintette. Reméljük, hogy mihamarabb rendeződik a helyzet, s hosszú távon sikerül megoldást találni az ezt kialakító társadalmi problémákra.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×