A Linux Lite 5.0-ás verziójával új fejezet nyílt a Linux Lite történetében.

Bizonyára senki sem maradt le a hírről, hogy a Microsoft megszünteti a Windows 7 támogatását. Ennek megfelelően a biztonsági frissítések sem érkeznek már az oprendszerhez, kivéve persze ha valaki hajlandó a zsebébe nyúlni. Emiatt sokan kétségbe estek, ugyanis egyes gépek esetén egyszerűen nem éri meg feltenni a Windows 10-et, a Windows 7 használata biztonsági frissítések híján pedig rizikós vállalkozás. A Linux Lite 5.0-ás verziója pont ezeket a felhasználókat célozza, sokan pedig valószínűleg meg sem mondanák a különbséget a két operációs rendszer között.

A Linux Lite 5.0 egy Ubuntu alapú rendszer, aminek köszönhetően a támogatott szoftverekből biztosan nem fogunk hiányt szenvedni. A felületek kezelése is roppant egyszerű, a legtöbb dologban egyezik a Windows-ban megszokottakkal. Ellenben jóval kisebb a gépigénye és a rendelkezésre álló erőforrásokat is jobban kezeli a Windows-nál. És a vírusok? Azokat nagyjából teljesen el lehet felejteni, ugyanis szerencsére meglehetősen ritkán írnak a Linux disztrókra különféle kártevőket.

A régebbi gépek esetén mindenképp megérhet egy próbát, persze ebben az esetben a játékról le kell mondani sajnos, vagy legalábbis a kínálat jóval szűkösebb, mint a Windows mellett.

A Linux Lite 5.0 Emeraldot innen tudjátok ingyenesen letölteni

A rendszer minimum gépigénye:

  • CPU: 1 GHz-es (akár 1 magos) processzor
  • RAM: 768 MB RAM
  • HDD: 8 GB

A telepítésben pedig ez a videó sokat segíthet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×