A Fortnite-ot az Epic Games a kozmetikai elemek bevételéből tartja el. Épp ezért biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben is a minőségre fognak törekedni ilyen téren.

A Fortnite egyik legnagyobb ereje a kollaborációs eseményeiben rejlik. Nincs még egy olyan játék a piacon, ami képes lett volna valaha akkora médiafigyelmet generálni, mint az Epic Battle Royale-ja.

Ezt pedig a hirdetők is látják, így olyan nagyszabású címek is megjelentek  már a Fortnite univerzumában, mint az Avengers, John Wick, a Stranger Things, vagy éppen Batman. A Creative mód népszerűsítésében a Nike segédkezett, de az Epic Store exkluzív Borderlands 3 is megkapta a saját eseményét.

Loserfruit

Loserfruit a héten kapta volna meg az Icon Series keretein belül első hivatalos kozmetikai csomagját a Fortnite-ba. Végül a streamer és a kiadó úgy döntött, az USA-ban zajló zavargások miatt inkább elnapolják a megjelenést.

Az Epic biztosan látja, hogy ezek a kollaborációs események és csomagok mind-mind temérdek pénzt hoznak a számlájukra. Ez alapján joggal gondolhatjuk, hogy a jövőben is találkozhatunk különféle érdekes együttműködésekkel, főleg így, hogy a Party Royale-ban már koncerteket is végig tombolhatunk, vagy filmet is nézhetünk.

Az idei év kissé kaotikusra sikeredett, így megnéztük, hogy reálisan milyen jellegű kollaborációk érkezhetnek még 2020-ban:

Filmes együttműködések

Nem tudni, hogy mikor, de idővel biztosan újranyitnak majd a mozik világszerte. Sajnos számos film megjelenési dátumát eltolták, ám van egy-kettő, ami még tartja magát.

Toronymagasan a legsikeresebb kollaborációs promók filmek köré rendeződnek a Fortnite-ban. Star Wars, Avengers, John Wick, a három címet egyetlen dolog köti össze, az pedig a hatalmas filmvászon, ahol debütáltak. Mindhárom franchise képviselteti magát a Fortnite univerzumában, az első még exkluzív bemutatóeseményt is kapott, élő bejelentkezéssel.

Többek között még nem napolták el az új Ghostbusters – Szellemirtók – film idei megjelenését. A filmben felbukkanó legendás karaktereket pedig szívesen látnánk a Fortnite világában.

Fortnite x Pro Teams

Akár az Icon Series-en belül, de jó lenne látni a profi esport-csapatok mezeit is a játékban. Ha már komoly esport címként gondol az Epic a Fortnite-ra, igazán megjelenhetnének a legaktívabb orgok is a játékon belül, nem csak a streamerek és a hírességek.

Itt van példának Bugha egyik videójának borítója. Karaktere Sentinels mezben pózol

Fortnite és a sportok

A játékban többféle sport tematikájú Outfit is található. Viszont egyedül az amerikai focista skinek kaptak hivatalos licencelt mezeket. A Fortnite x NFL együttműködés keretein belül a játékosoknak lehetőségük nyílt arra, hogy kedvenc klubjuk mezében pózoljanak.

Fortnite x NFL

Ezt a vonalat bármely másik sport hivatalos bajnokságára ki lehetne terjeszteni. Biztos vagyok benne, hogy amint visszaáll a rend a járványhelyzet után, többen fordulnak majd a sportok irányába, mint a COVID-19 megjelenése előtt. Ezt a hullámot pedig igazán meglovagolhatná az Epic Games. Ha nem tekintenek messzire, valószínűleg egy Fortnite x MLS – a hivatalos foci bajnokság az USA-ban –  kollab is komoly milliókat hozhatna a kiadónak.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×