Életmentő újítás érkezik hamarosan a VALORANT-ba. A fejlesztők megígérték, nem sokkal a megjelenés után élesedik a Surrender opció a játékban.

Tavaly ősszel rendesen megzavarta a videojáték-piac állóvizét a Riot Games. Egyszerre több készülő játékot is bejelentettek, többek között egy kompetitív FPS címet is. Eleinte csak Project: A néven hivatkoztak rá, ám idén tavasszal kiderült, hogy igazából VALORANT-ként fog megjelenni. Hatalmas hype előzte meg a zárt béta megjelenését, aki csak megérintette a játékot az alfa során, az egekig dicsérte.

Végül a közösség legnagyobb meglepetésére, áprilisban elindult a bétatesztelés, ugyan csak zárt formában. A Twitch felhasználóval rendelkezők hozzáférést szerezhettek a játékhoz, elkezdődött a kulcsok vadászata. Szépen lassan egyre kijjebb és kijjebb terjesztették a kört, s szinte biztos, hogy a jelentkezők túlnyomó többsége idő előtt kipróbálhatta a játékot.

A tavalyi bejelentésnél már csak a hivatalos megjelenési dátum bejelentése ütött nagyobbat, a játék kihagyta a Closed Beta időszakot és egyből az éles megjelenésre ugrott. Június másodikán mindenki számára elérhetővé vált a VALORANT, hivatalosan is elkezdte menetelését a Riot legújabb kompetitív játéka.

A fejlesztők természetesen ezúttal sem gondolnak rá úgy, mint egy 100%-ig kész termékre. Érkezni fognak a meta változást okozó frissítések, új tartalmak, pályák, karakterek, na meg egyéb funkcióbővítések. Ilyen például a Surrender opció, amit a VALORANT-ért felelős csapat vezetői erősítettek meg egy interjú keretén belül:

„Érkezik a Surrender opció, nem sokkal a megjelenés után.”

Az online játékok esetében elkerülhetetlen, hogy időről időre ne jelenjenek meg AFK játékosok a játékainkban. A League of Legends-ben erre az esetre a Riot Games bevezetett egy Surrender opciót, ami egyedül azokat bünteti, akik kiléptek, vagy nem játszanak az adott körben. Mindenki másnak viszont megvan a lehetősége arról dönteni, hogy szeretnének-e emberhátrányban teljesíteni, vagy keresnek egy újabb, sokkal inkább fair meccset.

Látszik a több éves tapasztalat a Riot emberei mögött, eddig kiválóan kezelik új játékukat.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×