Mi lenne jobb módszer a Sega és a Pac-Man születésnapjának megünneplésére, mint összejönni a haverokkal és bevágni pár piát? Persze csak ha elmúltál 18!

A helyzet az, hogy 2020-at írunk, ami a Sega 60 éves, illetve a Namco Pac-Man 40 éves évfordulója. Japánban a Miyake Honten italgyár olyan fontosnak tartja ezeket az évfordulókat, hogy egyedi gamer italokat adtak ki.

A „Go Sega” elnevezésű tiszta japán szakéból egyetlen üveg 3000 jenbe kerül, ami nagyjából 8500 forint. Az üvegen látható Go Sega logó, ami része a vállalat 60. évfordulós kampányának.

Kép forrása: Famitsu

Amint arról a Famitsu japán gamer oldal is beszámolt: a színes Pac-Man palackok junmai szakét tartalmaznak, a sárga Pac-Man palack pedig junmai genshu. Ezek különböző szaké-típusok, utóbbi abban más, hogy magasabb az alkoholtartalma.

Kép forrása: Famitsu

A szaké a japánok ősi alkoholos itala, amely rizs erjesztésével készül. A szakégyártásban hasonló biokémiai folyamatok játszanak szerepet, mint a sörfőzésben, de előállítási módszere a sörétől is merőben eltér.

A Miyake Honten egyébként készített menő Yakuza junmai szakét is, mivel annak 15. évfordulóját ünnepeljük idén. Mindegyik része a gyár “Game Legends Sake” sorozatának.

Kép forrása: Kotaku

Ez természetesen nem az első olyan ital, amit videojáték tiszteletéből adtak ki. Korábban például a Kokuryu készített Final Fantasy italt még 2018-ban.

Kép forrása: Famitsu

Te melyik italt kóstolnád meg legszívesebben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×