Mi lenne jobb módszer a Sega és a Pac-Man születésnapjának megünneplésére, mint összejönni a haverokkal és bevágni pár piát? Persze csak ha elmúltál 18!

A helyzet az, hogy 2020-at írunk, ami a Sega 60 éves, illetve a Namco Pac-Man 40 éves évfordulója. Japánban a Miyake Honten italgyár olyan fontosnak tartja ezeket az évfordulókat, hogy egyedi gamer italokat adtak ki.

A „Go Sega” elnevezésű tiszta japán szakéból egyetlen üveg 3000 jenbe kerül, ami nagyjából 8500 forint. Az üvegen látható Go Sega logó, ami része a vállalat 60. évfordulós kampányának.

Kép forrása: Famitsu

Amint arról a Famitsu japán gamer oldal is beszámolt: a színes Pac-Man palackok junmai szakét tartalmaznak, a sárga Pac-Man palack pedig junmai genshu. Ezek különböző szaké-típusok, utóbbi abban más, hogy magasabb az alkoholtartalma.

Kép forrása: Famitsu

A szaké a japánok ősi alkoholos itala, amely rizs erjesztésével készül. A szakégyártásban hasonló biokémiai folyamatok játszanak szerepet, mint a sörfőzésben, de előállítási módszere a sörétől is merőben eltér.

A Miyake Honten egyébként készített menő Yakuza junmai szakét is, mivel annak 15. évfordulóját ünnepeljük idén. Mindegyik része a gyár “Game Legends Sake” sorozatának.

Kép forrása: Kotaku

Ez természetesen nem az első olyan ital, amit videojáték tiszteletéből adtak ki. Korábban például a Kokuryu készített Final Fantasy italt még 2018-ban.

Kép forrása: Famitsu

Te melyik italt kóstolnád meg legszívesebben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×