Hotfix formájában érkezett Volibear átalakított formájának első erősítése a LoL-ba. A Riot Games a héten megfigyeli a változtatások eredményét.

Fiddlesticks átalakítása a fejlesztők szerint zökkenőmentesen folyt. Szinte egyből megegyeztek a tematikát illetően, az új modell mindenkinek tetszett, ahogyan a játékmenet is. Volibear viszont más tészta volt, rajta hosszabb ideig dolgoztak. Eleinte más irányba is kezdték terelni, mint ahol végül kikötött. A Thousand Pierced Bear skin pontosan ezért született, mert teljesen mégsem akarták elvetni az új modellt. Végül a játékmenet változásokban is sikerült közös nevezőre jutniuk a fejlesztőknek, s némi csúszással, de Fiddle után végre megjelent a Volibear VGU.

Első ránézésre egy kiváló karaktert kaptunk, stílusos lett a modell és a játékmenet is szórakoztatónak tűnt. Végül kiderült, hogy ugyan kívülről tényleg ígéretes, sajnos jelenleg egy halom jobb karakter van nála a játékban. Megjelenése után nem is sikerült kimagaslót alkotnia, Sett lényegében minden aspektusában jobban teljesít, mint a freljordi karakter. Ezt látva a Riot is igyekezett segíteni rajta, már élesítettek is egy hotfix buffot:

  • Q képesség – Minden szinten 5%-kal megdobták a bónusz mozgási sebességet (10%-kal, ha karakterek irányába futunk vele.)
  • E képesség – Az alap sebzést 20-szal erősítették minden szinten, valamint a százalékos sebzés is erősebb, mint korábban. A minionok ellen mért sebzését is 50-nel megemelték.

Mindamellett, hogy jól hangzik a szóban forgó erősítés, sajnos gyakorlatban ettől még nem lesz jobb Voli. A hős legnagyobb problémája, hogy nem lehet meghatározni a játékbeli szerepét. A képességei alapján építhetünk rá támadási sebességet és sebzést, ám ekkor olyan ellenálló lesz, mint egy papír. Ha tanknak építjük, lényegében semmilyen sebző képességét nem tudjuk kihasználni, a passzívja pedig még wave clearnek is gyenge. A hibrid pedig talán a legnagyobb öngól, ekkor ugyanis semmiben sem túl jó.

Első nekifutásnak véleményem szerint jót tesz majd a karakternek a buff, de ahhoz, hogy igazán hasznos legyen, még további törődésre lesz szüksége.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×