Bizony, a régi számítógép-alkatrészeknek igenis lehet haszna, ha valaki kreatívan használja őket. Még arra is jók, hogy hangszer készüljön belőlük.

Vannak dolgok, amik kreatív emberek kezében új értelmet nyernek. Legyen az régi háztartási gép, PC-alkatrész, vagy bármi, amiről azt gondoljuk, hogy szemétdombra való kacat. Valójában még lehet haszna.

Így gondolja ezt a Crab_feet Twitter oldal tulajdonosa, a japán Ei Wada is, aki az Electronicos Fantasticos nevű csoport vezetője. Ők tulajdonképpen mindenféle alkatrészekből építenek valamilyen elektronikus hangszert, az eredmény pedig igen meglepő, ha belekukkantunk a koncertbe.

https://youtu.be/ANIDBu4B9so

 

Wada egyik különleges hangszere például a CTRelecaster, aminek alapja egy CTR monitor, ami kvázi gitárrá lett alakítva, de együtt használva, igen egyedi hangzás állítható elő. A gitár nyakán található áramkörök modulálják a CRT monitor frekvenciáját, így minden hanggá alakul.

A számítógép ventilátorból készült gitár hasonló elven működik, a mozgás modulálja a hangot. Íme a zenész, aki egy szitáron játszik, amely egy rakás RGB ventilátorból készült.

„Korábban azt hittem, hogy vár rám valahol egy zenei fesztivál, ahol otthon érzem magam, és ahol hatalmas rákláb- és CRT monitortornyok vannak. De egy nap egy barátom azt mondta, hogy nincs ilyen hely a földön. Nem volt más választásom, mint hogy magam készítsem el” – írja Ei Wada, akiről egyébként már egy dokumentumfilm is készült.

 

Neked hogy tetszik az ötlet, hogy mindenből lehet hangszer és zene?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×