A profi esportolóknak minden szavukra oda kell figyelniük, fer erről megfeledkezett.

Egy profi esportolónak minden helyzetben figyelni kell arra, hogy mit is mond. Néha viszont becsúszik egy-egy hiba, ilyenkor pedig a szervezeten múlik, hogy miféle szankciókkal él. Fert legutóbb egy elsőre nevetségesnek tűnő ok miatt sikerült kihozni a sodrából. A profi játékosnak ugyanis megszólták a haját, amire az kikelt magából és elkezdte visszaoltani a kérdezőt, ám ekkor a játékos kétértelműen fogalmazott, amit egyesek rasszizmusként értékeltek. Arról van szó, hogy a „rossz haj” kifejezést használta, ami portugálul a feketék afro frizurájára is utalhat.

 

Emiatt fer nemsokkal később nyilvánosan bocsánatot kért. Továbbá hozzáfűzte, hogy aki ismeri őt, az tudja, hogy távol áll tőle a rasszizmus.  Ma pedig az MIBR is kiadott egy közleményt, amelyben elítélik fer viselkedését és elhatárolódnak a játékos rasszista kommentjétől.

Ezen felül büntetést is róttak ki a játékosra, bár az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan milyen jellegű is ez a büntetés. Valószínűleg jótékonyságra kell majd fordítania egy bizonyos összeget. Érthető egyébként a szervezet reakciója, hiszen az Egyesült Államokban zajló tüntetések idején egyáltalán nem hiányzik senkinek, hogy rasszistaként azonosítsák őket (még ha nem is sértésnek szánta fer a szavait valójában).

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×