Egy titokzatos háttérkép sorra teszi tönkre az okostelefonokat

Egy misztikus kép okozta problémákról számolnak be egyre többen az utóbbi időben. Ránézésre egész biztos nem mondaná meg senki, hogy valami turpisság van a dologban, ugyanis a kép egy egyszerű tájkép, ami borús felhőket és gyönyörűen megvilágított hegyeket ábrázol.

A háttérkép egy részlete

Azonban ha beállítjuk háttérképnek, azonnal lecsap és akár tönkre is teheti kedvenc okostelefononunkat. Alapvetően ahány telefon, annyiféleképp reagálhat a rendszer a háttérképre. Egyes telefonok hirtelen felvillannak, míg mások azonnal lefagynak és az újraindítás után lesz csak használható a rendszer.

Már amennyiben használható lesz, ugyanis bizonyos esetekben fel sem lehet kelteni a kijelzőt, azaz teljesen téglázza a háttér a telefont.

Ez utóbbi esetekben firmware frissítéssel lehet csak visszahozni az életbe ezeket a készülékeket. A hibajelenségről több videó is készült az utóbbi időben, ugyanis a veszély ellenére sokan kételkedtek a dologban.

 

Mint utólag kiderült a hiba nem csupán a Samsung, hanem minden Android felhasználót érint. Egyesek szerint a problémát az okozza, hogy a rendszer alapvetően az sRGB színskálát használja, viszont a fentebbi kép a fájlformátuma miatt arra kényszeríti a rendszert, hogy RGB-ben jelenítse meg a hátteret. Ez viszont rendszerszintű hibát idéz elő, a nem támogatott formátum miatt. Elvileg az Android 11-ben már nem jön elő ez a hiba, míg a korábbi rendszerek estén igen.

 

Érdemes tehát kerülni a fentebb említett háttérképet, ha csak nem akarunk kárt tenni a telefonunkban persze.

Forrás: 9to5Google

https://www.facebook.com/groups/mobilgamer/

×