Veled is sokszor előfordult már, hogy a promóig sima út vezetett viszont ott mindig elvéreztél? Lehet, hogy a 11. szezonban már nem kell ettől tartanod.

A Riot számos úton próbálja megreformálni a jelenlegi ranked rendszert. Az autofill rendszer mellett a ranglétrát is átdolgozták az elmúlt időszakokban, most viszont valami teljesen újjal próbálkoznának. Sok apró újítás mellett a legnagyobb lehet, hogy a 11. szezonban már nem lesznek promó meccsek.

Amikor a saját szinteden eléred a 100 pontot a rendszer automatikusan bedob promóba. A divíziók között 2 győzelemre van szükséged, míg tierek között háromra. Ha sikerül feljebb léphetsz, ha viszont elveszíted, akkor bizony visszadob oda, ahonnan jöttél. Nagyon sokszor éri az a kellemetlen élmény az embert, hogy a promóig sorba nyeri a meccseit, azonban mikor számot kéne adnia tudásáról, akkor valamiért sorozatosan kikap. Egy idő óta már a Riot is segít ezen, hiszen ha már egyszer bejutottál promóba, akkor a következő alkalommal egy ingyen győzelemmel ajándékoz meg. A 11. szezonra azonban teljesen megszüntetnék a promó rendszerét. A legfrissebb blog bejegyzésben Codebear mesélt ezekről az újításokról:

„Úgy tűnik, hogy kivesszük a divíziók közötti promo meccseket, csökkentve az ezzel járó frusztrációt is.”

Minden jónak megvan a hátul ütője is. A promó elvételével eltűnik a visszaesés elleni védelem is. Tehát, ha nulla ponton bóklászunk és kikapunk, akkor ezentúl automatikusan lejjebb essünk. Ez a rendszer hasonlít a HOTS ranked rendszerére.

Ezzel visszatérhet a régi elorendszer, amit még a harmadik szezon megjelenése előtt láttunk. A rendszer mellett a jutalmak is megváltoznak. Kíváncsian várjuk, hogyan reformálja meg a 11. szezonban a ranked rendszerét a Riot Games.

Ti milyen újításnak örülnétek?

×