Lezárult az idei Mid-Season Cup, az MSI 2020-as pótlékja. A járvány miatt az LCK és az LPL legjobbjai csaptak össze, szerencsére minőségi tornát láthattunk.

Ugyan a COVID-19 járvány miatt nem tartották meg a tradicionális MSI-t, egy kisebb kupát mégis csak rendeztek az LoL esport kedvelőinek. Ezúttal Kína és Dél-Korea legjobbjai csaptak össze a Mid-Season Cup keretein belül.

Sokan abban bíztak, hogy a koreai játékosok ezúttal bizonyítanak, ami végülis sikerült, ám nem úgy, ahogy azt a rajongók remélték. Bebizonyították, hogy elhaladt mellettük az idő, s az LPL küldöttjei jóval határozottabbak, mint ők. A Mid-Season Cup döntőjén így hát két kínai klub csapott össze.

Kína viszont rettentően erős idén is. A regionális bajnokságban hihetetlen káosz volt tapasztalható, az elitnek mondható csapatok folyamatosan keresztbe verték egymást. Végül a rájátszást a JD Gaming nyerte, ezzel második helyre szorítva a Top Esports csapatát. A világbajnok FunPlus Phoenix pedig Doinb vezetésével „csak” a harmadik helyen zárt.

Most viszont sikerült javítaniuk a főnixeknek, a Mid-Season Cupon ugyanis a döntőig meneteltek, az elődöntőben ugyanis a kínai bajnok JD Gaminget ütötték ki 3-1-es végeredménnyel. A másik ágon a koreai bajnok Gen.G maradt alul a Top Esports ellen, ráadásul egy rettentően sima 3-0-ás mérkőzésen.

A döntőt tehát a világbajok és a kínai második helyezett vívta, a végeredmény pedig ezúttal is meglepetést hozott.

Az első játékot a szervezők Blind Pick rendszerben bonyolították le, így a két csapat az alsó ösvényen egyaránt Varus-Thresh kombinációval játszott. Szerencsére ez volt az egyetlen ösvény, ahol megegyező karaktereket láthattak a nézők. Függetlenül attól, hogy mindkét csapat ugyan azzal a duóval játszott, a Top Esports jobban teljesített, így 1-0-ás előnyre tettek szert.

A második meccsen visszavágott az FPX, Khan Kayle pickje megállíthatatlannak bizonyult, s a Doinb vezette főnixek kiegyenlítettek.

Nos, a helyzet az, hogy egészen eddig volt szoros a Mid-Season Cup döntője, a kötvetkező két játékot simán hozta a Top Esports, ezzel pedig két vállra fektették a világbajnokokat. Ők pedig köszönték szépen, az idei második döntőjüket sikerrel vették.

Kínai bajnoka lett tehát a Mid-Season Cupnak, gratulálunk a Top Esports-nak!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×