Nemrég a Reddit több esetben attól lett hangos, hogy megfelelően van-e beállítva a PUBG Ranked matchmaking rendszere. Sokak szerint nem.

Egy általános kérdés a különböző online játékok esetében, hogy egy kompetitív játékmódban, ki hogyan, kivel, ki ellen játszhasson. Több játék ranked-rendszerében természetes az, hogy a nagy szintkülönbséggel rendelkező playerek nem játszhatnak együtt.

Nemrég a PUBG nagy változáson ment keresztül. Először óriási mértékben csökkent a játékosbázis, amire a PUBG Corp. a botok bevezetésével válaszolt. Ott van viszont a Ranked mód, ahol lehetőség van botok nélkül játszani. Mondhatni sokak, főleg a profik számára ez maradt az egyetlen játékmód, ahol még élvezettel és valós játékosok ellen játszhatnak.

A PUBG fejlesztői azonban bevezettek egy mechanikát, ami nem engedi, hogy a nagyon nagy szintkülönbséggel rendelkező emberek együtt játszanak. Pedig jelen pillanatban a Ranked mód csak 4 fős csapattal játszható. Ahogy más játékban is, itt is így akadályozzák meg, hogy a profi játékosok boostolják csapattársukat, felhúzzák a rankot. Ezzel ráadásul az is elérhető, hogy a magas szintű játékosok ne kerüljenek egy meccsbe alacsonyabb szintűekkel, gyakorlatilag lesöpörve őket a pályáról.

Bár ez logikusnak tűnik, jelen pillanatban nem mindenki ért egyet ezzel a módszerrel. Sokan felháborítónak tartják, hogy az ember Rankeden nem játszhat azzal, akivel akar. Egy Reddit felhasználó képet is megosztott, bebizonyítva, hogy négyen összeállva egyszerűen nem játszhatnak együtt a streamerek.

Kép forrása: Reddit

A kommentek többsége arról árulkodik, hogy sem a streamerek, sem a játékosok egy része nem elégedett a rendszerrel.

Egy felhasználó szerint többek között ez azt fogja eredményezni, hogy valaki szándékosan lerontja a szintjét, hogy játszhasson a barátaival, ám ettől ő ugye még profi. A vége tehát az lesz, hogy alacsony szintű profik lepik el a mapot, ami szintén nem jó a gyengébb játékosoknak.

A másik megoldás, hogy mindenki saját rankjában játszik, ám abból lehet, hogy az állandó csapattársak, barátok kimaradnak.

Természetesen vannak olyanok is, akik egyetértenek a rendszerrel, hiszen az más játékokban is hasonlóan működik. Így elkerülhető, hogy a magasabb szintű játékosok lealázzák a gyengébbeket, vagy épp boostolni lehessen a haverokat.

Azonban sajnos például a Rainbow Six: Siege esetében pont ez a rendszer indította el a smurf felhasználók áradatát.

Ha a magas és alacsony rangú játékosok játszhatnának egymással, hogy növeljék rangjaikat, akkor a rangoknak már nem lenne sok értelme – szól a PUBG Corp. indoklása.

Te mit gondolsz a témáról? Szerinted melyik félnek van igaza? Jó így a Renked rendszer, vagy változtatni kéne rajta?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×