A Ubisoft VR szabadulószoba játékainak hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a Démonblokkban elindult az idén nyáron érkező VR szabadulójáték tesztelése.

A Prince of Persia ikonikus világához tartozó Ubisoft által februárban bejelentett játék, a Prince of Persia: The Dagger of Time címet viseli.

Nem véletlen kapott VR-formátumot, hiszen a fejlesztők szándéka az volt, hogy szó szerint a játékosok kezébe adják az idő feletti kontroll lehetőségét.

A piacon elérhető két Ubisoft-játék, az Assassin’s Creed világában játszódó Beyond Medusa’s Gate és Escape the Lost Pyramid népszerűségét látva nem meglepő, hogy a fejlesztők egy új, nagy volumenű fejlesztésbe fogtak. A partnereiknek adott tájékoztatásban kifejtették, hogy azért a PoP-ra esett a választásuk, mert világszerte mind a játékosok, mind a már több mint 300 disztribútor visszajelzései alapján erre vágyott leginkább a gamer közösség. Ez, és a PoP egyedi atmoszférája együttesen sarkallta erre a döntésre a Ubisoftot.

A játék amellett, hogy egy – vagy inkább tizenegy – hatalmas lapáttal tesz a már tízéves grafika látványára, valóra váltja az emberek dédelgetett álmát. A kezükbe adja az idő feletti uralmat. A The Dagger of Time világához méltón, a játékban résztvevő 2, 3 vagy 4 fős csapatoknak lehetőségük lesz az időt manipulálni, lassítani, megállítani vagy akár vissza is fordítani. Mindezt annak érdekében, hogy az új nagyszabású kaland mit igényel.

Kép forrása: Ubisoft

„Magyarország egyetlen Ubisoft VR szabadulószoba partnereként nagy megtiszteltetés, hogy beválasztottak minket az új játékot tesztelő országok közé” – mondta Lincz Béla, a Démonblokk alapítója.

„Egy kéthetes tesztidőszakot követően a Ubisoft tervei szerint már nyáron elérhető lesz a játék a nagyközönség előtt is Budapesten, a Démonblokkban. A játékot csak csapatban lehet játszani. Az eddigi játékokkal ellentétben viszont nem csak két vagy négy fővel, akár a hármas csapatfelállást is tudja majd kezelni a rendszer” – tette hozzá.

A Démonblokk Magyarország első VR szabadulószobája, amely 2019. december 13-án nyitotta meg kapuit Budapesten. Két VR-játékfejlesztő céggel áll partneri kapcsolatban, a Ubisofttal és az ARVI-val. Összesen 11 különféle VR játék érhető el a látogatók számára, amelyeket 2-8 fős csapatban tudnak egyidejűleg játszani.

A Démonblokk szabadulószobát egyébként a Leet.hu munkatársai is kipróbálták és nagyon élvezték! Ezúton ajánljuk mindenkinek!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×