Most hogy nem igazán lehetett kimozdulni, az ember talán ellustult otthon. Pedig a játékok szabadidős programokat is kínálhatnak.

Nem is olyan rég, a koronavírus következtében sokan otthonukban ragadtak. Igen, még azok is, akik egyébként imádnak mozogni, sportolni, kirándulni vagy épp biciklizni. Sokan persze mozgás helyett videojátékokkal kezdtek játszani, ami általában ülő vagy fekvő tevékenység.

Miért ne lehetne összekötni a kettőt? – gondolta egy modder és alkotott valamit.

A GTBikeV mod lehetővé teszi ugyanis, hogy igazi biciklivel tekerjünk a GTA V hatalmas virtuális világában. Körbe lehet járni Los Santos városát, szinte úgy, mintha csak a valóságban tennénk azt. A bicajt egy arra alkalmas platform segítségével csatlakoztatni lehet a géphez.

 

Sajnos azonban minden úgy működik, mint az igazi GTA-ban, vagyis egyes utakon ki vagyunk téve annak, hogy a gondatlan sofőrök elütnek. Ha akarunk még lövöldözhetünk is rájuk, a sima kontroller segítségével. Ha valaki szeretné pontosan tudni, hogy hogyan is kell ezt megoldani, annak a korábbi kerékpár-versenyző Chris Pritchard készített egy tutorial videót. Ebben részletesen elmagyarázza, hogyan is kell megoldani, hogy bárki használhassa otthon a modot.

 

Természetesen a bicajhoz kelleni fog egy platform (Zwift vagy Sufferfest), ami lehetővé teszi, hogy a kerékpárt a géphez csatlakoztassuk. A játékon belül egyébként előre meghatározott túraútvonalak is választhatók, persze szabadon is felfedezhető minden. Sajnos a GTA V mod csak egyjátékos módban érhető el.

Te el tudod képzelni, hogy otthon a GTA V-ben biciklizz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×