Egy nagy STRALKER rajongó nemrég a fejébe vette, hogy saját maga készíti el a játék remake verzióját Unreal Engine 4 alatt. Most egy videót is villantott.

Ivan Sorce, mint lelkes rajongó nem is olyan rég látott neki a STALKER első részének felújításához. A célja az, hogy az egész játék Unreal Engine 4 alatt fusson, ráadásul egy-egy játékmechanikát meg is változtat, ha kell.

A készítő néhány nappal ezelőtt egy rövid videóban is bemutatta, hogy épp hol tart.

A rövid videóban láthatjuk Pripjaty városát, valamint az aim-rendszert. Ezen kívül persze az is látható, hogy hogy fest grafikai szinten a játék a fejlettebb motor alatt. Ivan jelenleg azon dolgozik, hogy a pisztoly-animáció sima és valósághű legyen. Tervei szerint a következő videóban megmutatja a fegyvermozgásokat.

https://youtu.be/m8H4YbC0tIQ

 

Ivan egyébként nem először készít maga remaket, avagy remastert. Korábban az Arx Fatalis felújított változatát is megalkotta Unreal Engine 4 alatt. A STALKER remake hasonlóképpen működik majd: a játék olyan lesz, mint az eredeti verzió, csak szebb és jobb. Ráadásul azt is hozzátette, hogy a játék önmagában is futtatható lesz. Nem kell tehát hozzá az eredeti játék.

Alább az AI tesztet és a 8K textúrákat lehet megtekinteni.

 

Már csak abban bízunk, hogy az eredeti STALKER játékot készítő stúdió, a GSC Game World nem állítja le a projektet.

Te játszanál a STALKER felújított változatával?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×