Amit a VALVE évek óta művel a CS:GO-val és a Source 2-vel, egy kabaréba is beleillene. Érkezik az új motor a CS-be, epizód nagyon sokadik.

Azért jó, hogy a VALVE egyszerre több játékot frissít ugyanazzal a motorral, hogy olykor komoly átfedések vannak a kódok között.

Így fordulhat elő az a furcsa helyzet, hogy a CS:GO-t érintő legfrissebb hírek nem a játék fórumáról, esetleg a fejlesztőktől érkeznek, helyette inkább a Dota 2 vagy a Half-Life Alyx kódjából. Utóbbi két játék közös tulajdonsága a CS-vel szemben, hogy már mind a kettő a VALVE új generációs motorján, a Source 2-őn fut.

Már hetek, hónapok, sőt évek óta téma, hogy mikor érkezik végre a CS-be is az új motor és bár mostanában felpörögtek az események, semmit nem szabad készpénznek venni.

Most a Dota 2 árulkodott

Nemrég nagy frissítést kapott a Dota 2, az adatbányászok pedig természetesen a darabjaira is szedték az új kóddarabokat. Természetesen CS szempontból fizikailag nem sokat találtak, a jelentősége viszont annál több az új felfedezéseknek.

 

A felfedezett kóddarabok új fénymechanikákra engednek következtetni, de a posztoló Gabe Follower később további információkat is megosztott. Nem csak a füst, mellette minden további gránát is változik, ahogy az árnyékok is, melyek a mai napig sok fejfájást okoznak a gyengébb géppel játszóknak.

Az ilyen bosszantó hibáknak például búcsút mondhatunk a Source 2-es smoke animációknak köszönhetően.

 

A Source 2 nem azért lesz nagy dobás a CS-ben, mert szebbé teszi majd a játékot. Sokkal inkább arról van szó, hogy a most is meglévő mechanikákat javítja és teszi sokkal hatékonyabbá. Az érkezése talán most már tényleg nem kérdés, jó eséllyel majd a 128 tick-es MM szerverek is ez után élesedhetnek.

Akármikor is jön, a CS az elmúlt időben már így is rengeteg figyelmet kap a fejlesztőktől. Innen is köszönjük a VALORANT-nak a versenyhelyzetet.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×