Nem sokkal jobbak Yuumi megjelenési esélyei Amerikában sem. Úgy tűnik, a kutyákat jobban szereti a League of Legends közössége.

Tavaly májusban érkezett meg a varázslatos macska a League of Legends élő szervereire. Yuumi azóta szinte minden meccsen előkerül, mint ötlet, hiszen rendkívül erős healje mellett a sebzése is komoly problémákat tud okozni. Persze másfelől meg bajos, ha az ADC meghal, a macska biztosan követi őt.

Számok platból és a feletti lévő rangokból

Nem sokszor kerülhet azonban elő a nyugat-európai szerveren Yuumi, miután napjainkban már 73% ban aránya van az EUW szerveren. Ez elsőre megdöbbentő lehet, mégsem ez a legérdekesebb számadat a macskával kapcsolatban.

Miközben az EUW 73%-ban bannolja a hőst, az NA, tehát észak-amerikai régióban már csak 59.3%-ban kerül tiltásra.

A dolog ezután válik érdekessé, ugyanis ezek a számok mellett a dél-koreai régió adatai egészen megdöbbentőek. Az ottani játékosok mindössze 10.1%-ban bannolják Yuumi-t, de ez a szám Japánban is csak 11.3%.

A dolog nyitja a régiók stílusában keresendő

Az észak-amerikai és európai régióban jelentősen kevesebbet gankel a jungler és sokkal minimálisabb a roamolás is. Sajnos épp ez a kettő dolog elengedhetetlen, hogy Yuumit legyőzzék, a macska tökéletes ellenszere ugyanis az early gameben való push. Ha sikerül a meccs korai szakaszát jól kihozniuk az ADC-vel, onnantól sokkal nehezebb dolga van az ellenfélnek.

Velünk és az amerikaiakkal szemben Ázsiában sokkal aktívabbak a pálya minden pontján a játékosok. A támogatók így hamar megtanulták, hogy nem érdemes Yuumit pickelni, hiszen ha folyamatosan lent van a mid laner és a dzsungelből is a pofonok jönnek, Yuumi nagyon hamar használhatatlanná válik.

Ti szoktatok Yuumi supportot kérni ADC-ként? Esetleg ti magatok vagytok támogató mainek?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×