Egy biztos: sokat változott Ninja, amióta átigazolt a Mixerhez. Ám ez nem feltétlenül rossz dolog, amiről maga a streamer is beszélt legutóbb.

Az elmúlt években Tyler Blevins, vagy ahogy manapság leginkább ismerik: Ninja, a világ egyik legikonikusabb streamerévé vált. Közismertségének katalizátora az Epic Games aranybányája volt. Már évekkel korábban felhagyott az esportolói karrierrel és a közvetítést választotta, ám a Fortnite megjelenéséig nem sikerült berobbannia. A világ ráakadt az ingyenes Battle Royale-ra, Ninja pedig kiváló volt benne, így pillanatok alatt hatalmas követőtábort alakított ki magának.

Streamer karrierjének elején Tylert többnyire a harsánysága miatt ismerték, ha ismerték a nézők. Sokat káromkodott, veszekedett ellenfeleivel, ez pedig vagy szórakoztatta az embereket, vagy messzire elkerülték az amerikai videóst. A Fortnite viszont megváltoztatta az életét. Mivel többnyire fiatalkorú nézői voltak, így elhatározta, hogy streamelés közben nem fog káromkodni és artikulálatlanul üvöltözni. Éveken keresztül ez ment is neki, végül Twitch-ről átvándorolt Mixerre, hogy az új platform egyik húzóneve legyen.

Ninja

A Fortnite népszerűsége a különböző videómegosztókon és streamer platformokon szépen lassan csökken, Ninja pedig elkezdett más, komolyabb hangvételű játékokkal is játszani. Ilyen például a szintén battle royale Warzone, vagy éppen a Riot Games legújabb taktikai lövöldéje, a VALORANT.

Épp ezért, mikor barátaival játszik – DrLupo, TimTheTatman, CourageJD, stb. – mostanában egyre inkább szabadszájú is. Többen ezt szóvá is tették a nézői közül, ám mindez nem hatotta meg a streamert, nemrég reagált is a vádakra.

Úgy gondolja, hogy teljesen rendben az, amit csinál és képvisel. Akkor, amikor barátaival játszik az ember, sokkal felszabadultabb, így érthető a harsányság és a néhai káromkodás. Többször is kritizálja a játékokat, ám mindezt együtt csinálják a többi streamerrel, elmondásai szerint azért, mert egyébként a gamerek 90%-a szintén így tesz.

Talán a 90% erős kijelentés, de az analógia érthető. Azok az emberek, akik attól tartanak, hogy visszatér a „régi Ninja”, valószínűleg rossz helyen keresgélnek. Már túl sok mindent veszíthet el Ninja azzal a magatartással, amit korábban képviselt, ennél pedig jóval jobb üzletember. Most csak szimplán élvezi a munkáját, ennyi.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×