A Manchester United csapata perli a népszerű futballszimulátort a Football Managert, mert megsértették a csapat trademark szabályzatát.

A Football Manager mindig a legnépszerűbb játékok közé tartozott, aminek a focihoz van köze. Az elmúlt tíz évben nagyjából mindig jó eredménnyel végzett a kritikusok listáján. Azonban most nem az érdemei, hanem egy per miatt került előtérbe. A Manchester United ugyanis licenc-megsértéssel vádolja a Sega and SI cégcsoportot.

Manchester United

A klub azért indított pert, mert a játékban megjelenik a Manchester United név, a címerét viszont már nem tették bele. Helyette egy fehér-piros csíkos logó virít a csapat mellett. Ezt erkölcstelennek tartják, mert szerintük így nagyban sérül a klub brandje is. A csapat jelentős bevételre tesz szert a különböző szponzori megjelenésekből, és valószínűleg valaki most észrevette, hogy emiatt sokkal kevesebbet kapnak a játéktól.

A Sega and Sports Interactive úgy nyilatkozott, hogy már több évtizede szerepel a manchesteri klub a játékban, és ezt eddig még senki se tette szóvá. A játékot több Manchester United játékosnak és hivatalos személynek is évről-évre elküldik, és ők se jegyezték meg. Sőt a Manchester felderítői még belátást is kértek az SI adatbázisába, hogy egy-két játékosról több adatot szerezzenek.

Solskjær kedvenc játékának nevezte 2019-ben a Football Managert.

Azt pontosan nem tudni, hogy mi is verte ki a vörös ördögöknél a biztosítékot, de valószínűleg a koronavírus miatti kieséseket próbálják így befoltozni. A BBC szerint 28 millió fontos veszteséget okozott a járvány. A licencek feletti huzavona tovább folytatódik, az EA és Konami további exkluzív jogokra akar szert tenni, hogy tovább növeljék saját bevételeiket.

Szerintetek mi válthatta ki, hogy a Manchester most indított pert?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×