Hamarosan megérkezhetnek a megvásárolható XP Boostok a Fortnite Item Shopba. Átlátva a helyzetet, a játékosok sorra fejezik ki nemtetszésüket a fejlesztők irányába.

Amilyen jól indult, olyannyira nehézkesen zárul a Fortnite aktuális szezonja. Az Epic Games kitalálta, hogy a 100. szint után is le szeretnék kötni a játékosokat különböző célokkal, így megszülettek az arany stílusok. Mindegyik Battle Pass Outfit kapott egy speciális aranyozott változatot, s mindegyiket egy-egy mérföldkőhöz kötötték a fejlesztők. Mind közül Peely a legértékesebb, őt a 350. szinten oldhatják fel a játékosok.

A gond csak az, hogy az XP rendszer viszont romokban áll, a játékosok vért izzadva küzdenek az aranybanánért. Jönnek hétről hétre a különböző feladatot, ám még ezek sem segítenek minden esetben annyit, amennyit kellene. Egy biztos, ha nem feszülünk rá a küldetésekre és csak úgy élvezzük a játékot, a Golden Peely stílus megszerezhetetlen. Most pedig úgy néz ki, hogy azt is tudjuk, miért.

 

A forrásfájlok között egy hónappal ezelőtt megjelent egy XP Boost játékelem, amit az Item Shop mappába pakoltak a fejlesztők. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel pénzért megdobhatjuk a meccsenként megszerezhető tapasztalati pontunk arányát.

Így azért már más a leányzó fekvése, nemde? Ez alapján a modell alapján az Epic Games kétszer szeretne ugyanabból a csomagból pénzt kisajtolni a közösségből. Először megvásároljuk a Battle Pass-t, amibe egyébként az arany stílusok is beletartoznak, majd ahhoz, hogy azokat megszerezzük, további Boostokat kell vásárolnunk.

I think it’s important that we speak with our wallets and let Epic know "Hey this isn’t ok". We shouldn’t need to spend more money on the battle pass then we already have, to unlock everything. Let’s not make impossible enlightening skins the norm. Let me explain forward in the comments. from FortNiteBR

 

Mondanunk sem kell, a közösség teljesen kiborult, miután sikerült összerakni a kirakós darabjait. Redditen külön mozgalom indult az XP Boost rendszerének megállítására. A játékosok arra kérik a fejlesztőket, hogy a jövőben ne legyen ilyesmire precedens, így is épp elég gond van mostanában a játékkal.

Nos, mindez érthető. A játékosok szívesen megvásárolják az aktuális Battle Pass-t, ám úgy, hogy további befektetéseket igényel, már nem biztos, hogy mindenki befizetne a továbbiakra is. Reméljük tanul az esetből az Epic és megfontolják, hogy hogyan folytatják.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×