Ismét eltelt egy év, a Pokémon rajongók pedig sokadjára ünneplik meg Ash 10. születésnapját. Halhatatlan a hős, az biztos.

Bár kissé lemaradtunk a nagy napról, de talán kevesen tudják, hogy a Pokémon anime-sorozat főszereplőjének a születésnapja május 22-re esik. A Pokémon sorozat egyébként 1997. április 1-jén indult, amikor is Ash, mivel abban az évben töltötte a 10-et, indulhatott kalandjára áprilisban. Nos, a rajongók onnantól kezdve úgy tartják, hogy május 22-én töltötte a 10-et, azóta pedig egy cseppet sem öregedett.

Minden évben emberek milliói ünneplik újra és újra azt a bizonyos 10. születésnapot.

Ash egyébként mára már valószínűleg 33 vagy 34 éves lenne, de a sorozat készítői úgy gondolják: bármilyen hosszú is a kalandja, ő még mindig 10 éves. Érdekes, hogy a legtöbb animehőst látjuk felnőni, Ash viszont ebből kimarad. Ez már a 24. tizedik születésnapja.

Az alkotókat úgy tűnik, nem érdekli Ash Ketchum kora, pedig már túl vagyunk több mint 1000 epizódon, 21 filmen. A rajongók azonban betartják a május 22-i dátumot, és szépen megünneplik minden évben azt a bizonyos 10. születésnapot.

Miért?

Persze rengeteg elmélet van arra, hogy miért nem öregszik a Pokémon főszereplője. Még olyan rajongói elképzelés is van, miszerint Ash csak álmodja az egészet. Az egész mögött azonban valójában egy alkotói döntés áll. A japán mangakák ugyanis szeretik, ha történetükben igazán fiatal a főszereplő.

Kép forrása: andyarttv

Azzal, hogy Ash Ketchum évtizedek óta 10 éves marad, folyamatosan nő a rajongóbázis, a franchise mérete, bevételnövekedése pedig egyértelmű. Az anime célja, hogy a hasonló korú gyerekek számára vonzó legyen, az animével pedig aztán számos dolgot el lehet adni: játékokat, kiegészítőket, Pikachus holmikat stb. A Pokémon GO 2018-ban önmagában több mint 400 millió dollárt hozott, nem beszélve a Pokémon alapján készült film sikeréről.

Így a cél nem az, hogy Ash felnőjön és története véget érjen, hanem hogy még több kalandban vegyen részt. Sokan azt gondolják ugyanakkor, hogy nem helyes 10 évesen tartani. Ám amíg a Pokémon ilyen sok pénzt termel, Ash 10 éves marad, legalábbis amíg ki nem találják, hogy behoznak egy új főszereplőt.

Persze van, aki nem is szeretné, hogy Ash felnőjön. Aki igazán szereti a sorozatot, annak úgy jó minden, ahogy van.

Te el tudnád képzelni, hogy Ash 35 évesen próbál Pikachuval az oldalán az élre törni?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×