Az ázsiai FNCS Invitational döntője ismét a csalók miatt lesz híres. A győztes ugyanis másokra támaszkodva jutott fel a csúcsra, meg is kapta büntetését.

Talán jelenleg nincs is olyan esport cím, aminek a profi érájában annyi csalásról számolhatunk be, mint a Fortnite esetében. Valamiért az Epic Games lövöldéjének legjobbjainak nehezükre esik szabályos keretek között teljesíteni hosszú időn keresztül.

A legutóbbi nagyszabású rendezvényt sem sikerült drámamentesen levezényelnie a kiadónak. A meghívásos FNCS versenysorozat döntőjét ugyanis egy szabályszegő – Sekosama –  nyerte az ázsiai régióban.

 

Sekosama 205 pontot lőtt össze a döntőben, ezzel pedig a második helyezettet 7 ponttal előzte meg. Jutalmul 15 ezer dollárt – körülbelül 4,8 millió forint – kapott volna, ha nem bukik le csalással.

A verseny után nem sokkal elkezdtek megjelenni a világhálón Sekosama döntő menetei, s már elsőre meglehetősen érdekes szituációkat lehetett látni. Mint kiderült, mindez azért történt, mert bizonyos játékosok szándékosan segítették Sekosama csúcsra jutását. Ezt pedig a szabálykönyv „teaming”-nek nevezi, ami természetesen csalásnak minősül.

 

Nem elég, hogy bukott minden pénzjutalmat, még egy 14 napos bant is bezsebelt a játékos, így lett igazán teljes az Epic Games „ajándékcsomagja”. Remélhetőleg mindez felnyitja a játékos szemét és a jövőben még időben mérlegel, hogy mit szabad és mit nem egy kompetitív játék esetében.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×