Miután kiderült, hogy csalt, Daniel Abt jutalma diszkvalifikáció lett a múlt heti Formula E Race at Home Challenge versenyen. Beismerte bűnét.

A Formula–E egy elektromos autóverseny kategória, aminek szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozza meg. A Formula–E célja, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek az együléses elektromos autók. Bár 2012-ben alapították a sorozatot, az első szezon csak 2014–2015-ben indult.

Nemrég elindult a Race at Home Challenge versenye, aminek során a versenyzők otthonról vehettek része a kihíváson. A közvetítés látszólag rendben zajlott, aztán jött egy vizsgálat.

https://www.youtube.com/watch?v=ra0ZwHI0kOY

 

Az Audi német versenyzője, Daniel Abt a harmadik helyezést húzta be Oliver Rowland és Stoffel Vandoorne mögött. Nem sokkal később azonban kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy valóban Abt vett-e részt a versenyen? Vandoorne ugyanis kételkedni kezdett abban, hogy valóban ő vezetett.

A The Race weboldala szerint a Formula-E intelligens technológiái gyorsan felfedezték, hogy az érintett járművet egy profi versenyző, Lorenz Hoerzing vezette. Teljesen logikus módon a csaló pilótát kizárták a versenyből, sőt arra szólították fel, hogy fizessen 10 ezer dollárt egy jótékonysági szervezetnek. Ami Hoerzinget illeti, őt szintén kizárták az Formula E Race Challenge-ekről.

Kép forrása: F1i.com

A lebukás miatt csalódott Abt kénytelen volt beismerni bűnét, vasárnap erről nyilatkozatot is tett.

„Szeretnék elnézést kérni az Formula-E pilótáktól, a szurkolóktól, a csapatomtól azért, mert külső segítséget használtam a szombati verseny során” – mondta Abt.

„Nem vettem olyan komolyan, mint kellett volna. Különösen sajnálom, mivel tudom, hogy a Formula-E szervezet mennyi munkát fektetett a projektbe. Természetesen elfogadom a kizárást, és 10000 eurót adományozok egy jótékonysági szervezetnek” – tette hozzá.

Vajon Daniel mit gondolt, amikor kitalálta, hogy helyette más fog versenyezni?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×