Ben elveszítette az állását a koronavírusnak köszönhetően, de az élet új utakra sodorta.

Korábban a Fortnite-őrülettel lett felkapott a „gamer edzősködés”, ami alaposan megosztotta az embereket. Sokan azt gondolnák, hogy ez csupán egy múló szeszély, de úgy tűnik bőven akadnak olyanok, akik hajlandóak fizetni azért, hogy jobbak legyenek a játékokban. A 17 éves Ben Noble is szkeptikus volt az egész edzősködéssel kapcsolatban, viszont amikor elveszítette az eladói állását a koronavírusnak köszönhetően, meglátott egy videót a YouTube-on, ami után úgy gondolta, ő is belevág, elvégre úgysincs veszítenivalója.

Ben munka közben / Kép: Dailymail

Márciusban kezdett a munkaerő-közvetítő Fiverr oldalán, ahol egyből jöttek a megkeresések. Ben kizárólag a Rocket League-ben tanította a játékosokat, ahol több, mint 3000 órája van és nem mellesleg Grand Champion ranggal rendelkezik, ami a legmagasabb a játékban.

Íme Ben hirdetése / Kép: Fiverr

Az első hónapban még „csak” 200 ezer forintot keresett meg, de áprilisban már egyre többen keresték, ennek megfelelően a fizetése is egészen 350 ezerre rúgott.

A 17 éves fiú 3 csomagot árul a Fiverr oldalán, a legolcsóbb 1 óra edzősködést takar, a tarifája 5 000 forinttól indul,

viszont egy 5 órás sessionért már csupán 20 ezer forintot kér, így pedig 4 ezer forintra jön ki az óradíja.

„Egyszerűen elképesztő, amikor végre azt csinálhatod, amit valóban szeretsz”

-nyilatkozta Ben, aki azt is elárulta, hogy nem elég csupán jónak lenni a játékban. Mellette jó kommunikációs készséggel is kell rendelkezni és mindennél fontosabb, hogy türelmesnek kell lenni.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×