Kvázi a kínai Twitterként van számon tartva a Weibo, akik most profiljuktól elkanyarodva, újabb esport projektbe vetik bele magukat.

A kínai közösségi oldal, a Weibo is CS:GO csapat építésébe kezd, adta hírül a CSGO2ASIA. A csapat nem teljesen rutintalan játékosokból áll majd össze, a hírek szerint a korábbi Invictus és EHOME játékosokból áll majd össze az ötös.

A Weibot az oldal jelentése szerint több, mint 500 millió felhasználó használta aktívan 2019-ben. Ez a szám azóta feltételezhetően csak nőtt. Rengeteg kínai szövetség is pont ezért itt tartja a kapcsolatot a közösségével. A Weibo lett a legfőbb hírforrás, ha League of Legends, Dota 2 vagy más népszerű játékkal kapcsolatos infókat keres egy gamer Kínában.

A Perfect World 2017-es indulása óta pedig a CS:GO is emelkedő pályára állt az országban.

A jelentések szerint az ötös valahogy így fog kinézni:

  • Tzu-Chi „Marek” Huang
  • QingHui „FIOURN” Kong
  • Egor „killmatic” Storozhok
  • ZhiTao „Drea3er” Zhang
  • Jason „forsakeN” Susanto

ForsakeN egyébként a TyLoo AWP-s játékosának, xccurate-nek a legfiatalabb testvére.

Korábban a Weibo az angol bajnokságban játszó Wolverhampton Wanderers-el is összefogott, hogy közösen szerepeljenek FIFA versenyeken Wolves Weibo Esports néven.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Weibo mikor szeretné leleplezni a csapatot, vagy arról, hogy mikor akarnak először versenyen részt venni. A többi ázsiai csapat a június másodikán induló DreamHack Masters Spring ázsiai eseményére készül.

Szerintetek felérhet az ázsiai CS olyan szintre, ahol az európai áll?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×