A Modern Warfare rendezője, Paul Haile egy interjúban azt mondta, már készítik a CoD: MW hatalmas könyvtárának kicsinyítésére szánt eszközt.

A napokban új Call of Duty: Modern Warfare frissítés érkezett, ami egy halom új tartalmat hozott a játékba. Természetesen ez a Warzone-t is érinti, új fegyverek, játékmódok és lehetőségek váltak elérhetővé. Többek között nyithatóvá váltak a bunkerek, a 11-es számú például még egy speciális blueprinttel is szolgál a kitartó játékosoknak.

A baj mindezzel csak az, hogy minden új fájlnak van kiterjedése. Csak az új frissítés átlagosan 30 GB tárhelyet követelt a különböző platformokon, így a CoD: Modern Warfare már 200 GB-os masszív csomaggá vált. A játékot minőségében nem nagyon lehet kritizálni, ám még ennek ellenére is kicsit túlzó ez a hatalmas méret. Természetesen ez a közösségnek is tetszik, többen csak azért törölték le a játékot, mert már nem fért mellé semmi a gépükre. A konzolos játékosokról nem is beszélve, az ő esetükben még szűkösebb a keret amiből gazdálkodhatnak.

Modern Warfare

A játék rendezője, Paul Haile egy nemrég adott interjújában rátert az esetre. A következőket mondta a hatalmas tárhelyről:

„A Modern Warfare és a Warzone egyaránt hatalmas játékok. Telis tele vannak tartalmakkal, játékmódokkal. S mindamellett, hogy szeretnénk további játékelemekkel bővíteni, igyekszünk a jövőben javítani a könyvtár méretének problémáján. Elsősorban a konzolosok életén próbálunk meg könnyíteni.”

A rendező elmondta, éppen készül egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy kiválasszák azokat a DLC csomagokat, amiket meg szeretnének tartani, vagy el akarnak távolítani. Ez a konzolosok mindennapjait biztosan szignifikánsan meg fogja könnyíteni, de ha jól működik, valószínűleg PC-re is ellátogat az opció.

Egy biztos, a játék „lábnyoma” hatalmas, amin első sorban a fejlesztők felelőssége kicsinyíteni. Igazán jól hangzik a DLC-k kezelésének ötlete, ezzel akár még meg is felezhetjük majd a játék méretét a jövőben.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×