A szóban forgó hiba már a 10. szezonban is tapaszatalható volt a Fortnite-ban, a fejlesztők pedig így, hogy lassan megjelenik a 13., végre javították.

Az elmúlt napokban újból felütötte a fejét egy építő hiba, ami már több szezon óta tapasztalható a Fortnite-ban. A játékosok annyira kiakadtak, hogy a legtöbb fórum ettől az exploittól hemzsegett. Az Epic Games fejlesztői ennek láttán megemberelték magukat, s végre javították a hibát.

Szinte nincs is fontosabb mechanika a Fortnite-ban az építésnél. Az összecsapásokat többnyire az a játékos nyeri, amelyik jobban kezeli az építményeket. Sajnos egy bug miatt ez a szabályszerűség erejét vesztette néha, ugyanis lehetőség akadt arra, hogy egy bugnak köszönhetően átverjük ellenfelünket. A falak átvétele kulcsfontosságú párbajozás közben, a „dobozokból” így lehet kicsalogatni az ellenfeleket, vagy éppen legyűrni őket egy gyors manőverrel. A szóban forgó hiba viszont lehetővé tette a támadóknak, hogy 100%-os sikerrel lopják el mások falát. Ráadásul nem kellett túlságosan sokat tenni érte, csupán csak északi irányba kellett néznünk karakterünkkel és már vihettük is a falakat. Egy technikásabb felhasználónak pedig ennyi elég volt ahhoz, hogy megnyerje a párbajt.

 

Néhány óra alatt olyan mértékben járta be a hiba a világhálót, hogy a fejlesztők azonnal elkezdtek dolgozni a javításon. Egy nappal a tömeges kiborulás után az Epic hivatalosan bejelentette, elkészültek a bug javításával:

 

Érdemes tehát innentől kezdve elárasztani a fórumokat a legkellemetlenebb Fortnite bugokkal, ugyanis úgy tűnik, hogy mostanában igazán komolyan veszik a fejlesztők a játék megítélését. Ki tudja, talán tényleg kiváló szezon lesz a második felvonás harmadik szezonja, ha ennyire figyelnek a játékosok igényeire.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×